SIEMENS NEDERLAND N.V.

Nederlands Kampioenschap Kiteboard 2002 in Noordwijk

Het strand voor de Kust Surfvereniging in Noordwijk is het weekend van 20 en 21 juli het decor van het spectaculaire Nederlands Kampioenschap Kiteboard met als hoofdsponsor Siemens Mobile powered by Noordzee FM. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen duizenden toeschouwers genieten van de meest extreme actie van de Nederlandse Kiteboardtop.

Programma:
Onder de deelnemers bevinden zich Nederlands Kampioen 2001 Ruud Overwater, de nummer twee Harry Vogelezang en Siemens Mobile teamrider Fons Vervoort. Zij zullen bij de onderdelen 'Freestyle', 'Best trick' en 'Hangtime' alles uit de kast halen om het zowel de jury als het publiek te imponeren met sensationele sprongen en manoeuvres. Bij het onderdeel 'Freestyle' zijn de deelnemers volledig vrij in hun performance, bij 'Best trick' draait alles om de meest opzienbarende sprong en voor het onderdeel 'Hangtime' moeten de kiteboarders zo lang mogelijk in de lucht blijven hangen.

Kiteboarden:
Kiteboarden is de meest extreme en snelst groeiende watersport van dit moment. Dankzij de kracht van een enorme vlieger kan de surfer zich met snelheden van vijftig kilometer per uur op zijn board voortbewegen. Ook reusachtige sprongen van acht tot tien meter hoog zorgen voor de nodige sensatie. Reden genoeg voor Trendsportworld.com in samenwerking met Zuidwest 7 om dit jaar het Nederlands Kampioenschap Kiteboard te organiseren.

Finale:
De spannende finale van het Siemens Mobile NK Kiteboard 2002 powered by Noordzee FM vindt plaats op het strand voor 'The Spot' aan het Noorderstrand in Zandvoort op 28/29 september of in het weekend van 5 en 6 oktober. Op basis van de windverwachtingen besluit de organisatie de donderdag voor het evenementweekend of de finale van het NK doorgaat of een week opschuift. Kijk voor de exacte data en voor meer informatie op www.NKkiteboard.nl.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Voor meer informatie en/of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met organisator Richard Henderickx van Trendsportworld. Telefoon: 06.55782001 E-mail: info@NKkiteboard.nl.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Hoofd persvoorlichting Siemens Nederland N.V., Dick van Gooswilligen Tel: 070.3331606, mobiel: 06.55844814, e-mail:
dick.gooswilligen@siemens.nl

18 jul 02 17:27