Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 20-07-2002
Zaterdag 20 juli 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Zondag verzorgt Martin Panman de berichtgeving

Voetganger aangereden

ASSEN Vrijdagnacht tegen 2.00 uur is op de Gedempte Singel een 46-jarige voetganger uit Assen aangereden door een 36-jarige plaatsgenoot op een scooter. De laatste bleek flink te hebben gedronken. Omdat een ademtest niet lukte is van de man een bloedproef genomen. De voetganger liep lichte verwondingen op, en kon na behandeling weer verder.

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur reed een 58-jarige man uit Hoogeveen op zijn brommer over de Hoofdstraat, die stevig gedronken had. Hij was opgevallen omdat hij geen helm droeg. Bij de ademtest blies hij 840. Dat leverde hem een dagvaarding op.

Omstreeks 3.30 uur controleerde de politie een 19-jarige automobilist uit deze plaats, die over de Schoolstraat reed. Bij controle leverde een ademtest 310 op, wat hem een proces-verbaal opleverde.

NIEUW-AMSTERDAM Vrijdagnacht rond 2.00 uur reed een 48-jarige man uit Veenoord met zijn auto over de Vaart ZZ, terwijl hij teveel gedronken had. Bij de ademtest kwam hij uit op 505. In september mag hij zich melden bij de politierechter.

Auto-inbraak

ASSEN Vrijdagmiddag is op de parkeerplaats aan de Javastraat een auto opengebroken. Een portierraam was vernield. Uit de auto werd een radio-cdspeler gestolen. Ook het afneembare frontje verdween; dat lag in het dashboardkastje De 36-jarige eigenaar, afkomstig uit Broekland, deed aangifte bij de politie.

Tassendief opgepakt

DALEN Vrijdag is aan het eind van de middag in het zwembad van de Huttenheugte een 27-jarige man uit Coevorden aangehouden wegens diefstal van een aantal tassen van badgasten. Het was personeel opgevallen dat hij steeds met andere tassen naar de kleedruimte liep. De politie werd gewaarschuwd en op aanwijzingen van het personeel is hij vervolgens aangehouden. Na zijn aanhouding hebben zich tenminste vijf badgasten gemeld, van wie de tassen gestolen zijn. Een tas is inmiddels teruggevonden; de rest is nog zoek. De tassendief zit nog vast.

Verdachten inbraak en vernielingen aangehouden

EMMEN Vrijdagnacht werd een inbraak gemeld in een school aan de Angelsloerdijk. Het alarm was afgegaan doordat er een muziekbox door een raam was gegooid. Bij de school werden drie knapen aangetroffen die daar een brandje stichtten. Zij zijn aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. Het betreft drie jongens uit Emmen, een van 16 en twee van 17 jaar. In de aangrenzende sportzaal bleek te zijn ingebroken. Daar zijn vernielingen aangericht, en diverse sportmaterialen zijn buiten teruggevonden.

Discobezoekers aangehouden

RODEN Vrijdagnacht tegen 1.00 uur werd de hulp van de politie ingeroepen bij een vechtpartij in een discotheek in de Raadhuisstraat. Daar was een vechtpartij ontstaan waarbij twee discobezoekers een aantal andere klanten met pepperspray of traangas in het gezicht hadden gespoten. Deze twee, broers uit Roden van 21 en 30 jaar, zijn direct aangehouden en zitten nog vast. Na hun aanhouding keerde de rust weer terug. Over de oorzaak van de vechtpartij is nog geen duidelijkheid. Vijf mensen die met het bijtende spul in hun gezicht zijn gespoten, zijn ter plekke behandeld door de politiespuitbussen, die ook worden gebruikt als de politie een verdachte peppert. Nader onderzoek dit weekeind moet meer duidelijkheid brengen.

Aanhoudingen na ordeverstoring

COEVORDEN Vrijdagnacht omstreeks 2.30 uur waren agenten op het Stationsplein aanwezig nadat daar diverse ruiten waren vernield. Tijdens de werkzaamheden daar kregen ze een melding van een vechtpartij in een restaurant vlakbij. Daar aangekomen hadden enkele bezoekers het met elkaar aan de stok gekregen, en dat zou buiten even uitgevochten worden. De politie haalde de vechtersbazen uit elkaar en stuurde ze elk een kant op. Daarbij richtten twee van hen hun agressie op de agenten. Gepast geweld moest worden gebruikt, en een van hen werd gepepperd. Beide zijn aangehouden en voor de nacht opgesloten. Vandaag zullen ze worden verhoord. Het gaat om twee mannen uit Veenoord van 25 en 35 jaar.