Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.15 uur

Inbreker aangehouden

LEUSDEN De politie hield zaterdagmorgen rond 03.30 uur een achttienjarige inwoner van Leusden aan die wordt verdacht van inbraak in een pand aan de Lijsterbeslaan.

De politie kreeg een melding dat aan de Lijsterbeslaan ingebroken werd en ging erheen. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij twee jongens wegrennen. De achttienjarige kon worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT Nadat hij vrijdag tegen 08.30 uur op het Pieter Stastokerf een deuk in een auto had getrapt bedreigde een 39-jarige Amersfoorter de bestuurster zodat deze de politie niet zou waarschuwen. De politie hield de man even later aan. Volgens hem gaf de vrouw twee kinderen die uit zijn auto stapten geen ruimte. De vrouw wilde wegrijden, maar de man trapte een deuk in de auto. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Automobilist rijdt scooter aan

AMERSFOORT Een zestigjarige automobilist uit Zwartebroek reed vrijdagmiddag rond 16.00 uur op de kruising Hessenweg Stoutenburglaan een scooter aan. De passagiere van de scooter, een 29-jarige vrouw uit Barneveld, is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De automobilist verklaarde niet te weten dat het fietspad in twee richtingen wordt gebruikt en hij had de scooter niet gezien. De vrouw mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Na onderzoek bleek de scooter opgevoerd. Hiervoor kreeg de 35-jarige eigenaar uit Barneveld een bekeuring.