Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-07-2002 Persberichten district Eemland noord, 11.15 uur

Gordelcontrole

SOEST De politie hield vrijdagmiddag tussen 14.45 en 15.45 uur een gordelcontrole op de Koningsweg. Tien personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Te veel op

EEMLAND NOORD Een 34-jarige automobilist uit Soest raakte zaterdagmorgen kort na 05.00 uur zijn rijbewijs kwijt omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De man werd gecontroleerd door agenten die op de Amsterdamsestraatweg in Baarn een alcoholcontrole hielden. De man blies 1,4 promille en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Een paar uur eerder, rond 01.45 uur, hield de politie op de Amersfoortsestraat in Soesterberg een twintigjarige automobilist uit Soest aan wegens het rijden onder invloed van alcohol. De politie reed met een groen verkeerslicht de Amersfoortsestraat op, toen de twintigjarige kwam aanscheuren. Door hard te remmen werd een aanrijding voorkomen. De jongeman moet het rode verkeerslicht hebben genegeerd.
Op de Banningstraat werd hij gecontroleerd op alcohol en na een eerste test aangehouden. Een vriend van de bestuurder had niet te veel op en kon een rijbewijs laten zien, waarna die met nog twee andere vrienden, met toestemming van de twintigjarige, verder mocht rijden. De twintigjarige blies op het politiebureau 1,25 promille. Hij was vorige maand voor hetzelfde feit aangehouden en moet zich voor de rechter verantwoorden.