Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-07-2002 2e persbericht zaterdag 20 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Zaterdagmorgen rond 1.00 uur is een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag op het 18 Septemberplein dat verdachte een fiets uit de fietsenstalling nam. Hij tilde het achterwiel op en gooide de fiets hard op de grond. Bij controle bleek het fietsslot verbroken te zijn. De man liep plotseling hard weg. Na een korte achtervolging trof de politie de verdachte op het Stationsplein aan. De verdach-te is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zaterdagmorgen rond 4.40 uur is op de Hoogstraat een 24-jarige automobilist uit s Gravenhage gecontroleerd. Een politiepatrouille zag dat hij op de kruising Wal Kerkstraat het roodlicht negeerde en zijn weg vervolgde over de busbaan op de Hoogstraat. Bij controle werd een groot model vleesmes in zijn auto aangetroffen en inbeslaggenomen. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Zaterdagmorgen om 10.40 uur is in een winkel op de Markt een 31-jarige vrouw uit Deurne aangehouden. Zij nam daar een rugzak, waarde van 9.95, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De gewaarschuwde stadswachten hielden de vrouw aan en droegen haar over aan de politie. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Op de Engelseweg is zaterdagmiddag rond 12.20 uur een 33-jarige man uit Veghel aangehouden. Hij nam daar 2 slijpsets, waarde 53.90, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Schennispleger
Zaterdagmorgen rond 7.00 uur is op de Geldropseweg een 18-jarige fietster uit Mier-lo lastig gevallen door een onbekende fietser. De man kwam naast haar fietsen. Hij had zijn gulp open en toonde haar zijn geslachtsdeel. Bij het zien van een auto fietste de schennispleger snel weg. De man was rond de 25-jaar oud, normaal postuur en ongeveer 1.80 meter groot. Hij droeg een zwarte broek en donkere blouson jas. De verdachte fietste op een damesfiets.

Geldrop: Inbraak in een bedrijf
Tussen vrijdagmiddag 17.00 en zaterdagmorgen 8.25 uur is op de Vincentiusstraat inge-broken in een bedrijf. Een ruit is vernield. Uit het pand verdween een televisie en video-recorder