Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 20-07-02 17:18

Uitgave zaterdag 20 juli 2002

* BENZINESTATION OVERVALLEN
Een nog onbekend gebleven man heeft vrijdagmiddag omstreeks half vijf een benzinestation aan de Molenlaan overvallen. De overvaller, die een sjaal voor zijn gezicht droeg, bedreigde de pompbediende die op dat moment alleen in het kantoortje was. Hij eiste geld. Met een geldbedrag van een paar honderd Euro en een stapel telefoonkaarten aan buit, verliet de overvaller het tankstation. Een onderzoek in de omgeving door de politie naar de overvaller, bleef zonder resultaat.


* MAN BEROOFD
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart over één werd op de Bredenoord een 24-jarige Rotterdammer beroofd van zijn geld. Het slachtoffer stond bij een tramhalte, toen hij door een onbekende man werd belaagd. Hij werd met een ijzeren staaf op zijn hoofd geslagen en raakte even buiten bewustzijn. In die tijd werd zijn portemonnee weggenomen. De GGD heeft het slachtoffer ter plaatse behandeld. Hij bleek een hersenschudding te hebben opgelopen. Hij werd door de GGD naar zijn woning vervoerd.


* POOLSE TOERISTEN BEROOFD
Zaterdagmorgen vroeg omstreeks vijf uur werden bij het NS station Wilgenplas twee Poolse rugzaktoeristen, beiden 22-jaar oud, beroofd. De twee slachtoffers waren op de fiets en werden aangevallen door twee nog onbekende jongens. Men vroeg om geld. Toen zij dit niet kregen, werden beide slachtoffers met stenen bekogeld en werden hun fietstassen doorzocht. Ook gooiden de jongens 8 ruiten in van de wachthokjes op het station. Hierna gingen de knapen er vandoor. Beide slachtoffers werden voor behandeling door de GGD naar het St.Franciscus Gasthuis gebracht.


* HENNEPKEKERIJ ONTMANTELD
In een woning aan de Zwaerdecroonstraat werd vrijdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. De politie van district Rotterdam-West ging naar de woning na een melding over onenigheid. Eenmaal binnen roken de politieagenten een duidelijke henneplucht. In de woning bleek een hennepkwekerij aanwezig. Er stonden zo'n 145 hennepplanten. De hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De 53-jarige bewoonster werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.


* MAN RIJDT NA ACHTERVOLGING IN OP POLITIEMENSEN

OOSTVOORNE -Vrijdagavond omstreeks tien uur kreeg de politie van het district De Eilanden een melding dat er vanuit een auto op het Gorsplein verdovende middelen zouden worden verkocht. Deze auto bleek tevens als gestolen te boek te staan. Toen politiemensen de auto in de omgeving stil zagen staan, gingen zij te voet op de auto af. De bestuurder ging er echter met de auto vandoor. De politie zette de achtervolging in. De auto reed met gedoofde lichten en met hoge snelheid in de richting van het Brielse Meer. Op de Brielse Meerweg probeerden de politiemensen de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder van de auto ramde echter de politieauto, waarna de twee auto's tot stilstand kwamen. De politiemensen liepen naar de auto van de verdachte, die vervolgens weer gas gaf en op de politiemensen inreed. Er werd hierop door de politiemensen in de richting van de auto geschoten, waarna de auto het talud afreed en tegen een boom tot stilstand kwam. De GGD kwam ter plaatse. De bestuurder, een 22-jarige Rotterdammer, bleek inmiddels te zijn overleden. Er zal sectie worden verricht teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De Rijksrecherche stelt een nader onderzoek in. Op het Gorsplein werd een 19-jarige Rotterdammer aangehouden, die wordt verdacht van het dealen van verdovende middelen in de gestolen auto.


* BROMFIETSCONTROLE
Door de wijkpolitie van het district Rotterdam-West, in samenwerking met Project Verkeershandhaving, werd vrijdagmiddag in de omgeving van de Duivenvoordestraat een bromfietscontrole gehouden. Van de 24 gecontroleerde brom- en snorfietsen waren er slechts 3 in orde. In totaal werden 17 processen-verbaal opgemaakt wegens te veel vermogen. 6 Brommerrijders werden op de bon geslingerd wegens het niet dragen van een helm en 10 wegens het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. In 4 gevallen bleek de brom- of snorfiets niet verzekerd te zijn en er werd 5 maal een bekeuring uitgeschreven omdat de het verzekeringsbewijs niet getoond kon worden. De vier onverzekerde bromfietsen zijn in beslag genomen.