Politie Gelderland-Midden

Persberichten Weekend

Behandelaar: B.Waanders
Datum: 21/07/02

Dagrapport van vrijdag 07.00 uur tot zaterdag 07.00 uur

RUZIE.

Vrijdagmorgen tegen 08.00 uur ontstond er op de Oude Bennekomseweg een ruzie tussen twee dakloze personen. Een 19-jarige dakloze werd aangehouden terzake mishandeling. Na verhoor werd hij in de bewaring gesteld voor de Vreemdelingendienst i.v.m. illegale verblijf in Nederland.

WINKELDIEF.

Een 44-jarige inwaoner van Krimpen aan de Ijssel ging prelotarisch winkel in een winkel aan de Brouwerstraat. Hij werd betrapt en aangehouden. Hij had voor een bedrag van een 70 euro niet betaald. Na verhoor in het politiebureau, werd hij met een dagvaardig van het openbaar ministerie heengezonden.

VERVELEND NA DRANKGEBRUIK.

Nadat hij vervelend was geworden, vermoedelijk door overmatig drankgebruik, werd een 19-jarige jongeman in de vroege zaterdagmorgen uit een horecebedrijf gezet. Buiten gedroeg hij zich erg agressief en opstandig. Een vriend van hem probeerde hem vergeefs in bedwang te houden. De politie kwam er bij, maar de boze jongeman wilde niet weggaan. Daarna maakte hij een paar stevige opmerkingen naar de politie. De maat was vol en hij werd aangehouden. De vriend keerde zich toen tegen de politiemensen met als gevolg, dat hij ook werd aangehouden. Na een nachtje cel en ontnuchtering mogen zij hun verhaal doen wegens, openbare dronkenschap, verzet en ambtsbelemmering. Het openbaar ministerie heeft in de loop van de zaterdag besloten, dat de vervelende jongeman 350 euro boete krijgt en zijn hulpvaardige vriend 220 euro.

OEPS.

Een 34-jarige inwoner van Barneveld had vrijdagavond, rond middernacht, niet goed gekeken hoe de benzinestand van zijn auto was. Dat ontdekte hij pas toen zijn auto tot stilstand kwam op het viaduct van de N30 boven de Postweg te Lunteren. Dat was gevaarlijk, reden waarom de politie ter plaatse kwam. Een sleepdienst werd gewaarschuwd, omdat er niemand meer bij het voertuig was. Terwijl de politie daar stond, kwam de bestuurder met een vriend aanlopen, want ze waren te voet benzine wezen zoeken. Ze kwamen via een nieuw aan de leggen gedeelte aanlopen. Hij versnelde zijn pas en nam een sportieve jump over de vangrail. Hij had echter geen rekening gehouden met het feit, dat tussen de twee weggedeelten en twee vangrails, geen bodem was. Zij vriend en de politiemensen zagen hem daarna verdwijnen. Hij bleek circa 4 meter lager gevallen te zijn. Gelukkig liep het met een paar schrammen goed af.

Dagrapport van zaterdag 07.00 uur tot zondag 07.00 uur

WINKELDIEVEGGE.

Een 39-jarige inwoonster van Otterlo liep zaterdagmorgen zeer gehaast een winkel aan de Achterdoelen in Ede uit. Personeel van de zaak had al gezien dat ze een jasje ontvreemd had. In de winkel had ze de veiligheidsvoorzienig losgeknipt. Ze werd aan de politie overgedragen. Zij werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

BIJTINCIDENT

Zondagmorgen omstreeks 00.45 uur werd een 19-jarige inwoner van Ede aangehouden wegens het bijten van een horecaportier aan het Museumplein. De jongeman was vrijdagnacht ook al lastig geweest, nadat hij bij binnenkomst van het horecabedrijf niet kon legitimeren. Dat was nu ook weer het geval. Derhalve werd hem de toegang geweigerd. Hij begon om zich heen te slaan, waarna hij werd vastgepakt. Hierbij zag hij kans om een portier in zijn middelvinger te bijten en wel zodanig, dat deze portier zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De verdachte werd meteen door de aldaar aanwezige politiemensen aangehouden en ingesloten. Hij zal in de loop van zondag horen wat justitie van hem wil.

BELEDIGING POLITIEMENSEN

Een 21-jarige Edenaar was zondagmorgen tegen 02.00 uur op het Museumplein dronken en vond het nodig politiemensen te beledigen. Dit werd niet geaccepteerd. Hij werd aangehouden en ingesloten ter ontnuchtering en om zijn verhaal te mogen doen. In de loop van zondag krijgt hij te horen wat justitie van hem zal vorderen.

BEKEURINGEN VERGUNNINGHOUDERSPLAATSEN.

Vrijdag en zaterdagavond zijn 16 bezitters van auto's bekeurd terzake het parkeren op vergunninghoudersplaatsen. Op de Halte in Ede, is al heel lang een deel voor vergunninghouders. Die betalen daar veel geld voor, maar kunnen bij thuiskomst vaak niet parkeren, doordat stappers hun auto's op de plaatsen zetten en niet verder kijken. De laatste weken zijn daar veel autobezitters bekeurd.