Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
zondag 21 juli 2002

Dagelijkse berichten

Diverse plaatsen: weer veel alcoholgebruikers op zaterdagavond en nacht

*Op de Vismarkt werd een 36-jarige man uit Wehe den Hoorn aangehouden. De man reed in verboden richting door de Stoeldraaierstraat. Toen agenten hem aanspraken bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest gaf een promillage van 1.4 aan. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

*Op de Van Swietenlaan zagen agenten een 30-jarige man uit Emmen al slingerend rijden. Toen ze de man een stopteken gaven en hem vervolgens aanspraken bleek dat de man behoorlijk had gedronken. Een blaastest gaf een promillage van bijna 1.9 promille aan. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren.

*Op het Damsterdiep kreeg een 27-jarige stadjer een boete voor het rijden met 0.5 promille.

* Dit zelfde overkwam een 26-jarige man uit Leeuwarden op de Boteringestraat. Hij bleek na controle 0.6 promille in zijn bloed te hebben.

*Op de Hereweg botste een 28-jarige stadjer met zijn auto tegen een voor hem rijdende auto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Bij een blaastest werd 1.5 promille waargenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De autos liepen lichte schade op.

*Een 48-jarige vrouw uit Laren werd op de Ubbo Emmiussingel aangesproken toen zij zonder verlichting reed. Hierbij constateerden agenten dat de vrouw had gedronken en zij moest een blaastest afleggen. Het gevolg was dat de vrouw voor een overschrijding van 1.4 promille een boete kreeg. Haar rijbewijs werd bovendien ingevorderd.
*In Zuidhorn werd op de Friesestraatweg een 48-jarige inwoner van Lauwerszijl van de straat geplukt. De man reed in zijn auto met een promillage van 2.4 promille. Het rijbewijs werd op het bureau achtergelaten, waarna de man zijns weegs kon gaan.
*Een 28-jarige inwoner van Delfzijl werd in Uithuizen uit een café gehaald. De man had met zijn auto op de Leeuwstraat een geparkeerd staande auto aangereden. Op aanwijzing van getuigen troffen agenten de man in een café aan. Hij bleek na een blaastest 1. 5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man is ingesloten omdat hij nog voor andere feiten door de politie gehoord moest worden en hij nog enkele geldboetes moet betalen.

*Op de Noordwolderweg botsten twee fietsers zaterdagavond tegen elkaar. Een 53-jarige vrouw uit Bedum verleende geen voorrang aan een 33-jarige man uit Bedum toen zij plotseling vanaf een parkeerplaats de weg opreed. Beide bestuurders moesten met schouderletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar werd van de 33-jarige Bedumer een bloedproef genomen toen bleek dat de man alcohol had gebruikt.
*Toen een 28-jarige inwoner van Nieuwe Pekela al slingerend over de Garstestraat in Winschoten reed werd hij door passerende agenten van de weg gehaald. Aan het bureau legde de man een blaastest af. Hierbij bleek dat hij ruim 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen omdat hij onlangs ook reeds was bekeurd.

*Op de Wijde Blik in Muntendam werd een 15-jarige jongen uit Veendam aan een blaastest onderworpen. Hij had met zijn bromfiets een tweetal fietsers van de weg gereden nadat hij uit de bocht was gevlogen. De blaastest gaf een promillage van 1 promille alcohol aan. De bromfiets bleek niet verzekerd en de jongen droeg geen helm. De plof werd in beslag genomen en de jeugdige verdachte staat enkele forse boetes te wachten.

Groningen: verdachten beledigen agenten
De politie moest afgelopen nacht tot drie keer toe optreden tegen bezoekers van de binnenstad die beledigende opmerking maakten. Op de Grote Markt werd een 32-jarige stadjer bekeurd voor het wildplassen tegen café stoelen. Toen hij werd opgeschreven begon hij zeer vervelend te worden. Uiteindelijk moest de man met enig geweld worden aangehouden. Aan het bureau kalmeerde de verdachte en bood hij zijn excuses aan. Hij ging met een boete de deur weer uit. Ook een 29-jarige Appingedammer kon het niet laten tegen passerende agenten beledigingen te uiten. Dit kwam hem eveneens op een boete te staan. Hij bleek echter zo dronken te zijn dat hij voor de rest van de nacht een slaapplaats in een dronkemanscel kreeg. Een derde verdachte werd op de Achter de Muur opgepakt. De stond daar zijn dope te gebruiken. Toen agenten hem aanspraken bleek hij bovendien in het bezit van een tweetal verboden messen. Deze werden hem afgenomen waarna hij de agenten de nodige verwensingen toe riep. Aan het bureau kreeg de man enkele boetes opgelegd.

Winschoten: man met steekwonden
Een 33-jarige man uit Oude Pekela moest zaterdagmiddag met een steekwond in zijn borst naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht. De man werd door omstanders hevig bloedend op de Markt aangetroffen. De man weigerde zelf aan te geven hoe de steekwond was ontstaan. Ook omstanders en vrienden van het slachtoffer konden hierover niets verklaren. Na veel aandringen wilde de verdachte dan eindelijk wel mee naar een ziekenhuis. De gewaarschuwde traumaheli verleende medische bijstand. Het slachtoffer was onder invloed van alcohol en mogelijk ook drugs. De politie stelt nog een onderzoek in naar de oorzaak.

Foxhol: rijden tijdens ontzegging
Op de Meeuwenstraat werd zaterdagmiddag een 28-jarige stadjer aangehouden. De man reed met hoge snelheid door Foxhol. Uiteindelijk wisten agenten de man tot stoppen te dwingen. De bestuurder gaf eerst een valse naam op. Later bleek zijn ware identiteit en ook dat het rijbewijs van de man reeds eerder was ingenomen. Het voertuig werd aan het bureau gestald. Deze bleek niet gekeurd te zijn. De man kreeg enkele boetes opgelegd.

Hornhuizen: auto in sloot
Een 21-jarige inwoner van Hornhuizen raakte zaterdagochtend met zijn auto in de sloot naast de Breweelsterweg. De man verklaarde uit te moeten wijken voor overstekende hazen. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt. Al slingerend kwam de man via beide bermen met zijn auto in een sloot tot stilstand. Hij liep geen enkel letsel op, maar het voertuig werd zwaar beschadigd weggesleept.

Groningen: winkeldiefstal en bedreiging
Een 27-jarige man uit Groningen werd zaterdagmiddag op de Vismarkt aangehouden. De man bedreigde klanten van een winkel en nam kleding weg uit een winkel op de Vismarkt. Op aanwijzing van een beveiliging medewerker kon de verdachte worden opgepakt. Hij bleek die ochtend net uit een politiecel te zijn ontslagen voor andere feiten. De verdachte zal nu worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Groningen: autokraker gepakt
Op de Brink heeft de politie op aanwijzing van de eigenaar van een geparkeerde auto een 28-jarige autokraker gepakt. De autobezitter zag dat de verdachte in zijn auto had ingebroken en ook een andere auto had beschadigd. Hij waarschuwde de politie die de verdachte nog op de parkeerplaats kon pakken. De verdachte is ingesloten.

Groningen: letsel ongeval
Op de Paterswoldseweg raakte een 15-jarige inzittende van een personenauto afgelopen nacht gewond aan haar hoofd. De bestuurder van de auto waarmee de vrouw reed, een 22-jarige stadjer, reed vanaf een benzinestation de rijbaan op, zonder op het overige verkeer te letten. Hierbij botste de man met zijn auto tegen de passerende auto van een 23-jarige man uit Peize. Beide autos moesten worden weggesleept. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: van dagopbrengst beroofd
Een 48-jarige stadjer werd zaterdagnacht op de Grote Beerstraat van de dagopbrengst van zijn café beroofd. De man liep samen met zijn vrouw richting zijn woning. Toen plotseling vanachter een flat een jongen opdook met een honkbalknuppel. De jongen sloeg met de knuppel meermalen op het hoofd van het slachtoffer waarna hij de tas met de dagopbrengst weggriste en verdween. Het slachtoffer moest voor behandeling naar ene ziekenhuis. De jongen droeg een bivakmuts.

Groningen: inbreker betrapt
Bewoners van een flat aan de Moddermanlaan overliepen zaterdagnacht een inbreker in hun woning. Toen de bewoner zijn flat wilde betreden vluchtte een man de woning uit. De bewoner ging direct achter de verdachte aan. Op aanwijzing van de bewoner doorzocht de politie met een hond de omgeving van flats aan de Hora Siccamasingel. Een ja hoor. De hond vond de verdachte, die zich plat op zijn buik, verstopt had op een balkon van een flat. De man werd ingesloten in een politiecel. Hij bleek geld uit de woning te hebben weggenomen.

Appingedam: geweldpleger door omstanders pootje gelicht De politie kon dankzij omstanders afgelopen nacht een 22-jarige Appingedammer op de Wijkstraat aanhouden. De man had ruzie gekregen in een bar waarna hij vanwege drugs gebruikt de bar was uitgezet. Uit boosheid gooide hij op de Wijkstraat een voetganger omver waarna hij een 19-jarige vrouw pardoes een geweldige vuistslag in haar gezicht gaf. De vrouw kwam daarbij ten val en liep bovendien een hoofdwond op. Getuigen wisten de verdachte pootje te lichten waarna hij door de getuigen werd overmeesterd en overgedragen aan de politie. De vrouw moest voor behandeling naar een ziekenhuis. De verdachte is ingesloten.

Veendam: inbreker overlopen
Een 25-jarige man zonder vaste woonplaats werd afgelopen nacht door medewerkers van het autoramacentrum overlopen. De man was het centrum binnengedrongen, vermoedelijk door zich in te laten sluiten. Het bedrijf kreeg op zaterdagavond steeds een inbraakalarm, maar kon niets vinden. Na het bedrijf goed te hebben doorzocht troffen de medewerkers de verdachte aan. Hij werd overgedragen aan de politie. De man werd ingeloten. Hij is vermoedelijk illegaal in ons land.

Nieuwolda: vrouw wacht op politie na vernieling Een 26-jarige inwoonster van Termunterzijl wachtte afgelopen nacht de komst van de politie netjes af, nadat zij de ruit van een kroeg aan de Hoofdstraat had ingegooid. De vrouw had in het café ruzie met haar echtgenoot gekregen. Toen zij daarbij werd uitgelachen door andere bezoekers gooide de vrouw een steen door de ruit van het café. Vervolgens meldde zij zich netjes bij de kroegbaas en wachtte op de komst van de politie. Aan het bureau legde zij een verklaring af, waarna ze naar huis mocht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844(lokaal tarief)