Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 21-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Twee doden bij eenzijdig verkeersongeval
ALMERE - Een 42- jarige man uit Duiven en een 67-jarige vrouw uit Arnhem zijn gistermiddag om het leven gekomen. Dat gebeurde bij een eenzijdig verkeersongeval op de A27 (het gedeelte tussen de afslag Almere-Hout en het knooppunt A27/A6). Beiden waren inzittenden van een personenauto die in de richting Almere reed. De bestuurster van het voertuig een 29-jarige vrouw uit Arnhem raakte om nog onverklaarbare redenen de macht over het stuur kwijt. De auto belandde via de berm op de kop in het water naast de weg. In het voertuig bevonden zich zes personen (4 volwassenen en 2 kinderen). Het 42-jarige slachtoffer wist twee vrouwen uit de auto te bevrijden en bezweek even later zelf, vermoedelijk aan inwendige bloedingen. De 67-jarige vrouw overleed door verdrinking. De overige inzittenden werden door omstanders bevrijd. Allen zijn met verder onbekend letsel door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis Gooi-Noord. De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.

Toezicht op de randmeren
FLEVOLAND - Op de randmeren Wolderwijd, Nijkerkernauw en het Nuldernauw werd zaterdagmiddag intensief gecontroleerd op het nakomen van de vaarveiligheidseisen en het gebruik van alcohol. Daarbij werden 20 boten bekeken en zijn 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een zwemvest en/of brandblusser en het varen zonder dodemansknop. Waarschuwingen kregen een aantal boten met te hoge snelheid. Bij alle boten bleek de stuurman/vrouw de BOB, dus geen alcoholmisdrijven geconstateerd.

Dronken op straat
ALMERE - Een vrouw, een 40-jarige Almeerse, was gisteravond op de Kerkstraat op haar gezicht gevallen en bleek dronken. Zij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en bij het vervoer verzette zij zich tegen de politie. Zij werd ingesloten.

Gewonden door verkeersongevallen
DRONTEN - Op de Drontermeerdijk komende vanaf Roggebot rijdende richting Biddinghuizen, sloeg bij het strandpaviljoen de Oase een 40-jarige automobilist uit Elburg linksaf. Daardoor veroorzaakte hij gistermiddag een aanrijding met een achteropkomende motorrijder die hem aan het inhalen was. De motorrijder, een 33-jarige man uit Amersfoort, reed tegen de achterzijde van de auto en kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel vervoerd naar het Sophia ziekenhuis. Een 12-jarige inzittende van de auto werd ter plaatse behandeld aan lichte verwondingen.

ALMERE - Omdat vermoedelijk de slipper van een 28-jarige bestuurder uit Almere vastzat onder zijn rempedaal, reed hij tegen de vangrail. Zijn mede inzittenden een 26-jarige man en een kindje van 1 jaar, beiden uit Almere liepen daarbij onbekend letsel op en zijn vervoerd naar het Flevoziekenhuis. Het ongeval gebeurde gisteravond toen de bestuurder vanaf de A6 (vanuit A`dam) de Hogering op wilde draaien en hij zijn voertuig niet tot stilstand kon brengen bij de verkeerslichten en zo tegen de vangrail belandde.

LELYSTAD - Drie gewonden werden met onbekend letsel naar ziekenhuis overgebracht bij een aanrijding gisteravond op de kruising Houtribweg
- Swifterringweg (nabij Robbit Morris). Een 21-jarige bestuurder uit Deventer met een passagiere die op Swifterringweg reed sloeg linksaf en zag daarbij een tegemoet komende auto van een 32-jarige man uit Enkhuizen over het hoofd. Door de brandweer werden de slachtoffers uit de auto van de 21-jarige bevrijd en de voertuigen werden door een bergingsbedrijf weggesleept.

BANT - Op de Schoterweg merkte gisteravond een 50-jarige automobilist uit Lemmer met zijn zoon als passagier een stilstaande auto te laat op. Hij reed tegen die auto op en beiden liepen daarbij onbekend letsel op. Zij zijn vervoerd naar het ziekenhuis in Sneek. De Poolse eigenaar van de stilstaande auto had geen letsel.