Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.20 uur

Brand in oude loods

BREUKELEN Zaterdagavond heeft een brand gewoed in een loods aan de Merwedeweg in Breukelen.

Om 23.15 uur kreeg de politie de melding dat de brand woedde en ging ter plaatse. De brandweer kwam met drie voertuigen en startte het blussen. Vanwege de vlammen en rookontwikkeling hebben de treinen enige tijd met aangepaste snelheid gereden. Een naastgelegen pand kon gered worden van de vlammen. Na ongeveer een uur was de brand onder controle en ging de brandweer verder met nablussen.

Fietser zag auto over het hoofd

TIENHOVEN Zaterdagochtend is een 11-jarig meisje uit Maarssen gewond geraakt toen zij op de fiets de Maarssenveense Vaart overstak en hierbij een auto over het hoofd zag.

Het meisje fietste om 11.05 uur samen met een vriendinnetje over het fietspad dat naast de Maarssenveense Vaart ligt. Bij de kruising met de Nimmerdorlaan wilden de meisjes de Maarssenveense Vaart oversteken. Het vriendinnetje stopte voor de auto maar het 11-jarige meisje zag de auto over het hoofd. De 38-jarige bestuurder van de auto, een inwoner van Tienhoven, week nog uit maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Bij de aanrijding kwam het meisje ten val. Zij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het UMC. De auto liep slechts geringe schade op.

Twee maal prent voor brommerrijder

WOERDEN Zaterdagmiddag hield de politie een brommerrijder aan die behalve zonder helm ook met te veel alcohol op bleek te rijden.

Om 15.35 uur zagen agenten een brommerrijder zonder helm rijden. Ze hielden de 40-jarige man uit Oudewater staande. Omdat de politiemensen ook een sterke alcohollucht roken lieten zij de man ook blazen. Hieruit bleek dat de brommerrijder ook te veel had gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had, terwijl 0,5 het wettelijk toegestane maximum is. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt en met een rijverbod van vijf uur mocht hij het bureau verlaten.

Slingerend over A2

BREUKELEN Zaterdagavond heeft de politie een automobilist aangehouden die vanwege alcoholgebruik slingerend met zijn auto over de A2 reed.

Een andere weggebruiker had om 22.45 uur de politie gebeld dat er een vermoedelijk dronken automobilist over de A2 reed. Agenten gingen ter plaatse en zagen de bedoelde auto slingerend over de weg rijden. Ter hoogte van Nieuwegein gaven zij de 52-jarige bestuurder uit Amsterdam een stopteken. De eerste blaastest wees uit dat de Amsterdammer te veel had gedronken. Bij ademanalyse op het bureau bleek de man 1,7 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Dit is meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces verbaal is opgemaakt tegen de automobilist.