Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.55 uur

Snelheidscontroles

UTRECHT Zaterdag heeft de politie op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Van 10.30 uur tot 12.45 uur werd gecontroleerd op de Marnixlaan. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 435 voertuigen is gemeten. 59 automobilisten reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 93 km/u bedroeg.

Tussen 14.15 uur en 17.00 uur werd gecontroleerd op de Weg der Verenigde Naties. Ter plaatse is de maximum snelheid 50 km/u. De snelheid van 1.114 voertuigen is gemeten. 283 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 98 km/u.

Vrouw beroofd van portemonnee

UTRECHT Een 78-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagochtend voor haar woning beroofd.

De vrouw had boodschappen gedaan en zette om 11. 30 uur haar fiets voor haar woning aan de Van Imhoffstraat. Zij werd toen vastgegrepen door een man die vervolgens probeerde de ringen van haar vingers te trekken. Toen dit niet lukte pakte hij de portemonnee van de vrouw uit haar zak. Hierbij kwam het slachtoffer ten val. De dader ging er vandoor met de portemonnee, waar slechts een gering bedrag in zat. De vrouw is er met de schrik vanaf gekomen.

De dader had een licht getinte huidskleur en was ongeveer 40 jaar oud. Hij was klein, ongeveer 1.60 tot 1.65 meter. Hij had kort zwart krullend haar en droeg een net blauw pak. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie van bureau Marco Polo via telefoonnummer 0900-8844.

Schade door alcohol

UTRECHT Zaterdagavond kregen agenten om 22.40 uur de melding dat een automobilist schade had gereden op de Amsterdamsestraatweg.

Ter plaatse bleek dat een 39-jarige man uit Utrecht met zijn auto enkele paaltjes op een middengeleider uit de grond had gereden. Hierdoor was schade ontstaan aan verschillende voertuigen. Omdat de agenten een sterke alcohollucht roken is de bestuurder meegenomen naar het bureau. Hier bleek uit ademanalyse dat de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Tegen de Utrechter is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man werd ingesloten op het politiebureau ter ontnuchtering.