Nieuwsbericht

zondag, 21 juli 2002

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal uit woning
Heerhugowaard, 19 juli 2002.
Uit een woning aan het Larixplantsoen zijn vrijdagmiddag onder meer sieraden en geld gestolen. De bewoners hadden tijdens hun afwezigheid de achterdeur niet afgesloten. Thuisgekomen ontdekten zij dat de gehele woning was doorzocht.

Auto's gestolen

- Alkmaar 19 juli 2002.
Vanaf een parkeerplaats aan de Zandersbuurt is tussen donderdag 18 juli 19.30 uur en vrijdag 19 juli 17.30 uur een rode Audi coupé met het kenteken NS-GJ-54 gestolen.


- Egmond aan Zee, 21 juli 2002.
Een 59-jarige vrouw uit Dalen heeft zondagochtend aangifte gedaan van diefstal van haar auto. Het gaat om een enkele maanden oude blauwe BMW-cabrio met een zwart linnen dak, voorzien van het kenteken 43-JD-VZ. Een getuige had gezien dat de auto zondagochtend vroeg met een andere auto was wegsleept van de Boulevard ir. de Vassy, De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen auto terugbezorgd
Alkmaar, 20 juli 2002.
Een 22-jarige man uit Alkmaar hoorde van de politie, dat zijn auto gestolen was. Dit was gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf een parkeerplaats aan de Percivalstraat. De auto was door de politie teruggevonden bij een aanhouding in Den Helder. Het portier en het contactslot waren beschadigd.

Etage door brand verwoest
Alkmaar, 20 juli 2002.
Op de eerste etage van een flatgebouw van zeven verdiepingen aan de Geulstraat is omstreeks 11.30 uur brand uitgebroken. De bewoners waren niet aanwezig. De brandweer was snel ter plaatse en kon ongeveer een half later het sein brand meester geven. De politie heeft vijf omliggende woningen ontruimd en de bewoners opgevangen in een buurthuis. Er is niemand gewond geraakt. Omdat het gebouw aan een doodlopende straat staat, was er nauwelijks hinder voor het verkeer.

Man in rolstoel aangereden
Egmond aan Zee, 19 juli 2002.
Een 82-jarige man uit Egmond aan Zee is omstreeks 17.30 uur aangereden, terwijl hij in zijn rolstoel de Wiardi Beckmanlaan overstak. Een 24-jarige Alkmaarder, die in een bestelbus reed, merkte de man te laat op en kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met onbekende verwonding naar het MCA te Alkmaar vervoerd.

Met drank op tegen een lantaarnpaal
Alkmaar, 19 juli 2002.
Een 39-jarige man uit Alkmaar is op de Berenkoog met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden en vervolgens op zijn kant in de berm terechtgekomen. De lantaarnpaal was door de botsing compleet uit de grond gerukt. De bestuurder had alcohol gedronken, hij blies 760 ug/l, dat is 3,5 keer teveel. Bovendien reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs en was zijn auto niet verzekerd. De man is aangehouden.

Dronken automobilist rijdt door met lekke banden Heerhugowaard, 20 juli 2002.
Omstreeks 01.30 meldde een taxichauffeur, dat hij op de Middenweg achter een auto met lekke banden reed. Op de P. Soutmanlaan kon de politie de man staandehouden. De auto bleek behoorlijke schade te hebben en de 29-jarige bestuurder rook naar alcohol. Hij verklaarde op de Westerweg een stoeprand geraakt te hebben. Ademanalyse wees uit dat hij 4 keer teveel alcohol had gedronken. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen.

Vrouw heeft teveel gedronken en rijdt te water
Zuid- Scharwoude, 21 juli 2002.
Een 18-jarige fietser zag om 03.00 uur op de Veertweg een auto de sloot in rijden. Hij is meteen naar de auto gegaan en heeft de bestuurster, een 45-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude, eruit kunnen halen. Het gealarmeerde ambulancepersoneel constateerde geen letsel. De vrouw bleek teveel te hebben gedronken. Zij blies 620 ug/l, dat is drie keer teveel. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Aangehouden met teveel alcohol op
20 en 21 juli 2002.

- Omstreeks 04.30 uur is in Alkmaar op de Nieuwe Schermerweg een 32-jarige man uit Monnickendam aangehouden die teveel alcohol had gedronken. Hij blies 555 ug/l, dat is 2,5 heer teveel. Hij kreeg een boete en een rijverbod van zes uur.

- Tijdens een controle in Egmond aan de Hoef, is om 22.30 uur op de Egmonderstraat een 24-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude aangehouden, die teveel alcohol had gedronken. Hij blies 515 ug/l, dat is 2,5 keer teveel. De man kreeg een boete en een rijverbod van 5 uur.
- Om 00.00 uur werd eveneens op de Egmonderstraat een 42-jarige vrouw uit Egmond Binnen aangehouden. Zij had 1,5 keer teveel alcohol op. Zij kreeg een boete en een rijverbod van 2 uur.

- Op de Bergerweg in Bergen is om 01.45 uur een 27-jarige man uit Bergen aangehouden. Hij had 1,5 keer teveel gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 2 uur.

- Eveneens op de Bergerweg werd om 02.30 uur een 23-jarige Bergenaar aangehouden die met teveel drank op op zijn bromfiets reed. Hij had bijna 2 keer teveel gedronken. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.

Snelheidscontrole
Heerhugowaard, 21 juli 2002.
Tussen 21.30 en 22.30 heeft de politie op de Middenweg, waar max. 50 km. per uur is toegestaan, gecontroleerd op snelheid. Zes bestuurders reden te had. De hoogst gemeten snelheid was 74 km. per uur.

Vechtpartijen

- Alkmaar, 20 juli 2002.
Bij een vechtpartij tussen twee groepen rond 02.00 uur op het Waagplein, heeft de politie drie verdachten aangehouden. Twee van hen zijn mannen van 23 en 24 jaar oud uit Heiloo. De derde is een 21-jarige man uit Alkmaar. Omdat de verdachten zich verzette tegen hun aanhouding, maakte de politie gebruik van een surveillancehond in. Deze beet de 24-jarige Heilooënaar in zijn arm. De verdachte heeft zich voor de wond laten behandelen in het MCA. Er is (nog) geen aangifte gedaan door mogelijke slachtoffers van de vechtpartij.


- Heerhugowaard, 20 juli 2002.
Ook op de Middenweg, ter hoogte van horecagelegenheden, werd omstreeks 02.30 uur melding gemaakt van een vechtpartij. De politie was ter plaatse en heeft de orde hersteld. Een 26-jarige man uit Heerhugowaard heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij verklaarde zonder reden door een man met een ketting te zijn geslagen en zich aan een hoofdwond heeft moeten laten behandelen.

Bedreiging met wapen
Een 22-jarge man uit Amsterdam heeft aangifte gedaan van bedreiging van een vuurwapen. Hij was met twee vrienden uit geweest op het Waagplein en gezamenlijk liepen zij op de Dijk, toen zij uitgescholden werden. Toen zij daarop in gingen toonden hun belagers hen een vuurwapen en dreigden ermee, De drie vrienden zijn weggerend en hebben de politie gebeld. Deze heeft de omgeving afgezocht, maar geen verdachten kunnen aanhouden.
Het gaat om vier mannen, die zijn weggereden in een donkere BMW. Het signalement: Allen zijn blank, rond de dertig jaar, hebben kortgeknipt haar en zijn ongeveer 1.90 lang. Ze hebben ook allevier een gespierd postuur.

NOORDKOP

Aanhouding na bedreiging politie
Wieringerwerf, 19 juli 2002.
Toen de politie, na een melding over zijn rijgedrag, een 76-jarige man aanhield en hem naar zijn rijbewijs vroeg, weigerde hij dit. Ook een weigerde hij een alcoholtest te ondergaan. In plaats daarvan schold hij de agenten voor dieven en viezerikken. Vervolgens verzette hij zich bij zijn aanhouding. De man is voorgeleid en heeft een proces-verbaal gekregen.

Fraude met pinpas
Een 46-jarige man uit Callantsoog heeft aangifte gedaan van fraude. Nadat hij op 14 juli jl. telefonisch een nieuwe pinpas bij zijn bank had aangevraagd, werd hij op 17 juli gebeld door iemand, die zei medewerker van zijn bank te zijn. Deze persoon vroeg zijn adres, bankrekeningnummer en pincode. Toen hij volgende dag wilde pinnen bleek dat hij rood stond. Navraag bij de bank leerde hem dat er inmiddels drie keer veel geld van rekening was gepind. De afdeling fraude van de bank adviseerde de man aangifte te doen bij de politie.

Diefstal uit woningen

- Den Helder, 19 juli 2002.
Uit een woning aan de Zuiderzeestraat is tussen 19.00 en 21.15 uur geld gestolen. De bewoner had tijdens haar afwezigheid het bovenlichtje in de achterdeur open laten staan. Zij vermoedt dat men daardoor kans heeft gezien binnen te komen. Er werd een fles wijn en een geldbedrag meegenomen. De politie heeft geen braaksporen kunnen ontdekken.


- Schagen, 19 juli 2002.
Uit een woning op het Kerkepad zijn tussen 08.30 en 21.30 uur diverse goederen gestolen. De gehele woning is doorzocht. Er wordt een spaarpot met inhoud, een gouden armband, een Nokia telefoon, diverse waardepapieren, en een grijze handtas vermist. Nog onbekend is hoe men de woning is binnengekomen.

Autokraker aangehouden
Texel, 20 juli 2002.
Een beveiligingsbeambte zag om 03.00 uur op de Nikadel iemand 'bezig' in een auto. De gewaarschuwde politie, kwam op tijd, om een 18-jarige man uit Den Helder aan te houden. De portieren van het voertuig waren niet afgesloten, daardoor bleef de schade in dit geval beperkt. Bij zijn aanhouding gaf de verdachte een valse naam op. Hiervoor en voor het inbreken in een auto heeft hij proces-verbaal gekregen.

Aanhoudingen na diefstal auto
Den helder, 20 juli 2002.
Twee mannen en twee vrouwen zijn op de Hoogstraat aangehouden op verdenking diefstal van een auto en bezit van harddrugs. De politie zag de auto omstreeks 03.00 uur rijden zonder verlichting. Toen zij de bestuurder sommeerde te stoppen, deed hij dit. Vervolgens renden hij en zijn medepassagier ( 31 en 25 jaar uit Alkmaar) er vandoor. Bij hun aanhouding bleken zij in het bezit van harddrugs. Ook de 21-jarige vrouw uit Alkmaar en de 34-jarige vrouw uit Wieringerwerf, die achterin de auto zaten, waren in het bezit van harddrugs en gebruikersattributen. De chauffeur had bovendien geen rijbewijs en had teveel gedronken. Hij blies 555 ug/l, dat is 2,5 keer teveel. Alle vier personen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau te Den Helder. Bij controle, bleek de auto afkomstig uit Alkmaar. Deze is aan de (nog) nietsvermoedende eigenaar teruggegeven.

Tuinhuisjes uitgebrand
Den Helder, 20 juli 2002.
Op de Linieweg zijn omstreeks 03.00 uur twee tuinhuisjes nabij het kerkhof afgebrand. De huisjes stonden op een afgesloten terrein. De brandweer heeft het hek open geknipt en de brand geblust. Nog onduidelijk is hoe de brand is ontstaan.

Auto uitgebrand
Middenmeer, 20 juli 22202.
Op de Rijksweg is om 09.30 uur de motor van een bestelauto in brand gegaan. De 26-jarige bestuurder uit Krommenie ontdekte de brand onder de motorkap tijdens het rijden. Hij wist zijn voertuig op de vluchtstrook tot stilstand te brengen, maar kon het vuur met zijn schuimblusser niet doven. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft het verkeer tijdelijk omgeleid via de afrit Middenmeer.

Met teveel alcohol op achter het stuur

- Den Helder, 21 juli 2002.
Op de Schootenweg is om 00.30 uur een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden, die 2,5 keer teveel alcohol had gedronken ( 500 ug/l). De bestuurder was niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs en onderzocht wordt of zijn autoverzekerd is.


- Den oever, 21 juli 2002.
Om 04.30 werd op de Rijksstraatweg een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij blies 635 ug/l, dat is 3 keer teveel. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto gestolen
Den Helder, 21 juli 2002.
Tussen 01.00 en 10.15 uur is vanaf de Fregatstraat een rode Opel Kadett gestolen. Het kenteken van de auto is ZT-88-JG.

WESTFRIESLAND

Diefstal uit woningen
Ursem, 19 juli 2002.

- Tussen 13.15 en 20.00 uur is in een woning aan de Haverkampstraat ingebroken. Toen de bewoners om 8 uur 's avonds thuiskwamen, zagen zij dat hun huis doorzocht was. Kort daarna ondekte zij dat de achterdeur geforceerd was. Zij misten diverse kristallen voorwerpen en een portemonnee met geld.

- Ook in een andere woning aan de Haverkampstraat werd op soortgelijke wijze ingebroken. Dit moet gebeurd zijn tussen 0.900 en 15.30 uur. Ook in deze woning werden alle kasten en laden doorzocht. Evenals in de andere woning, werd de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Vooralsnog worden sieraden vermist. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.


- Blokker, 20 juli 2002.
Toen een bewoner van de Houtduif omstreeks 0.30 uur zijn woning wilde afsluiten, ontdekte hij dat de sleutelbos niet op z'n plaats lag. Om
01.15 uur werd hij wakker van het alarm dat afging. Toen hij beneden kwam stond de achterdeur open, maar er was niets weggenomen.


- Spanbroek, 20 juli 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Waterkant. Er was aan de achterzijde een raam ingegooid. Diverse elektronica apparatuur is meegenomen.

Snelheidscontrole
Medemblik/Wervershoof 20 juli 2002. Op de Markerwaardweg, waar maximaal 80 km. per uur is toegestaan, is gecontroleerd tussen 11.00 en 12.00 uur. Van de 60 gecontroleerde voertuigen, reden er 7 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km. per uur. Eén bestuurder werd bekeurd voor het niet dragen van een autogordel.

Buitenboordmotor gestolen
Medemblik, 19 juli 2002.
Tussen zondag 14 juni en vrijdag 19 juli is in de Pekelharinghaven een buitenboordmotor gestolen. De motor, van het merk Yamaha, type 4ACS, was met een kettingslot vergrendeld aan de railing. Ook dit slot was er niet meer.

Alcoholgebruik oorzaak van ongeval
Enkhuizen, 20 juli 2002.
Een 32-jarige man uit Enkhuizen raakte in volle vaart de vluchtheuvel op de Dreef. De auto raakte hierdoor in de slip en sloeg meerdere keren over kop en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Hierbij raakte de lantaarnpaal beschadigd en de auto total-loss. De bestuurder is met schrammen en builen voor onderzoek naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht, waar hij na behandeling weer weg kon. Alcoholcontrole wees uit dat de man 4 keer teveel alcohol had gedronken. De man krijgt een proces-verbaal en de rekening van het beschadigde straatmeubilair. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Fikkie stoken
Hoorn, 20 juli 2002.
Een 52-jarige man uit Zwaag is aangehouden, nadat hij op de Drieboomlaan op twee plaatsen een fikkie gestookt had. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau in Hoorn.

Bekeurd voor te hard varen
Bovenkarspel, 20 juli 2002.
De politie heeft een 43-jarige man uit Hem bekeurd omdat hij te hard vaarde in het water rond het Streekbos. Ook twee andere botenbezitters werden bekeurd. Zij hadden hun boten 'afgemeerd' in een rietkraag.

Vechtpartij
Wadway, 21 juli 2002.
De politie heeft ingegrepen bij een vechtpartij tussen mensen uit Wognum en Benningbroek. Dit gebeurde tijdens de kermis na sluitingstijd van de horeca. Een 17-jarige jongen miste zijn fiets en zei in zijn nek geslagen te zijn. Er zijn verder (nog) geen aangiften gedaan.

Alcoholcontrole
Enkhuizen, 21 juli 2002.
Op de Lindenlaan is om 03.30 uur een 20 jarige man uit Wervershoof aangehouden, die met teveel drank op achter het stuur zat. Hij had 1,5 teveel gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 1 uur.