NOC*NSF


Essent en NOC*NSF sluiten vrede

Arnhem, 19 juli 2002

NOC*NSF en Essent hebben uitvoerig met elkaar gesproken over het marketingbeleid van Essent rondom de Olympische Winterspelen in Salt Lake City. Aanleiding voor die gesprekken was de mening van NOC*NSF dat Essent in enige reclame-uitingen ten onrechte gebruik heeft gemaakt van verwijzingen naar de Olympische Spelen/Nederlands Olympisch Team omdat dergelijke verwijzingen zijn voorbehouden aan de sponsoren van NOC*NSF en IOC. Essent betreurt dit en heeft aangegeven geen bedoelingen te hebben gehad zich rechten toe te eigenen die het bedrijf niet toekomen, maar uitsluitend enthousiast te hebben gehandeld als sponsor en supporter van het nationale en internationale schaatsen.

Beide partijen hechten eraan, in het belang van de sport, dit meningsverschil zonder tussenkomst van de rechter op te lossen.

Essent heeft zich tevens bereid verklaard dergelijke problemen in de toekomst te willen voorkomen, juist omdat het bedrijf die topsport ook breed ondersteunt. Afgesproken is dat er voortaan vooraf overleg plaatsvindt met NOC*NSF over reclame-uitingen tijdens en rond de Olympische Spelen.

Ook zal Essent aan NOC*NSF - als gebaar naar de sport - een bedrag overmaken. Dit bedrag besteedt NOC*NSF aan de regionale Olympische Steunpunten in Noord- en Oost-Nederland en de Special Olympics.