Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 21-07-2002 Mediaberichten 21 juli (14.00 uur)

Verdachte van zware mishandeling aangehouden

VENRAY De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige man uit Venray aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 21-jarige man uit Horst. Het tweetal kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag om onbekende reden woorden ruzie op de Kruisstraat. Op een zeker moment gaf de verdachte de man uit Horst een knietje en stompte hem vervolgens hard op zijn moment. Daardoor raakte verschillende tanden van de man los. Na de mishandeling vertrok de verdachte en moest het slachtoffer zich onder doktersbehandeling stellen. De politie startte een onderzoek waarbij uiteindelijk op zondagmorgen de verdachte thuis kon worden aangehouden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Zware mishandeling vrouw

ARCEN Een 25-jarige vrouw uit Arcen is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar mishandeld door enkele onbekende mannen. Het slachtoffer kwam uit een café aan de Maasstraat en was ziek. Nadat ze had overgegeven zat de vrouw gehurkt tegen een muur en werd daar aan gesprokken door enkele mannen. Om nog onbekende reden begonnen die de vrouw te mishandelen door haar te slaan en te schoppen. Daarbij raakte de vrouw zo ernstig gewond aan haar hoofd dat ze bewusteloos raakte. Getuigen waarschuwden een ambulance die de vrouw naar het ziekenhuis bracht. Zij heeft inmiddels aangifte gedaan van de mishandeling en de politie is een onderzoek gestart.

Inbreker aangehouden

BLERICK De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van verschillende bedrijfsinbraken. Een getuige zag dat de man die nacht aan het inbreken was in een bedrijf aan de Parlevinkerweg en waarschuwde de politie. Die kon de man, die zich had verstopt in een vrachtwagen, aanhouden. Bij zijn verhoor en het politie-onderzoek, bleek dat de man verdacht wordt van verschillende inbraken. Hij zwerft al enkele weken rond over industrieterreinen en houdt zich volgens eigen zeggen in leven met de opbrengst van de inbraken. De man is inverzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Vechtersbaas aangehouden

BUGGENUM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 50-jarige man uit Buggenum aangehouden op verdenking van mishandeling van een 36-jarige plaatsgenoot. Het tweetal kreeg woorden in een café aan de Dorpsstraat warbij de verdachte het slachtoffer enkele malen hard in zijn gezicht stompte. De man deed daarvan aangifte waarop de politie de verdachte later in de nacht in zijn woning kon aanhouden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is hij zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Vernielers aangehouden

PANNINGEN De politie heeft in de vroege zondagachtend twee mannen van 23 en 19 jaar uit Panningen en Heibloem aangehouden op verdenking van vernieling van een abri. Een getuige zag hoe de mannen tegen het bushokje stonden te schoppen en waarschuwde de politie. Die het tweetal even later op de Steenstraat kon aanhouden. Zij verklaarden het bushokje vernield te hebben omdat ze de poster die daar in hing wilden meenemen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is het tweetal weer in vrijheid gesteld.

311 bekeuringen bij verkeerscontroles

REGIO Bij verschillende verkeerscontroles heeft de politie vrijdag en zaterdag 311 weggebruikers bekeurd. De meeste bekeuringen werden vrijdagmiddag en avond uitgeschreven door het Verkeershandhavingsteam dat op de Frans Strouxstraat 258 automobilisten bekeurde die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 1530 voorbijganegers was 93 km/u. In Weert bekeurde het team daarbij 15 automobilisten die zonder gordel reden en 3 mensen die door het rode licht reden. De andere bekeuringen waren voor het handheld bellen onder het rijden (1x), en het onterecht rijden met mistlampen, te hard rijden of het rijden zonder gordel in Roggel, Haelen, Panheel en Thorn.