Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 21-07-2002 Persberichten Regio Limburg Zuid (JK-14.15 uur) Zondag 21 juli 2002

Kerkrade; parkeermeters gekraakt
Zaterdag werd namens de gemeente Kerkrade aangifte gedaan van het openbreken van de parkeermeters op de Mozartstraat, van Beethovenstraat, Deken Quodbachlaan, Einderstraat, Kapellaan en de Engerweg in Kerkrade. Waarschijnlijk zijn de meters vrijdags opengebroken. In totaal werd voor ruim duizend euro aan muntgeld buit gemaakt.

Kerkrade; mishandeling
Zaterdag 20 juli ontstond om 11.45 uur in een woning aan de Directeur Cortenstraat in Kerkrade ruzie tussen een 22-jarige bewoner en diens 38-jarige zwager. Op een gegeven moment pakte de bewoner een mes en verwondde daarmee zijn zwager. Deze liep daarbij een flinke snijwond op in een van zijn armen. De wond werd in het ziekenhuis gehecht. De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Gulpen; dronken bestuurster
Zaterdag 20 juli controleerde de politie om 16.40 uur op de Doctor Poelsstraat in Gulpen een 38-jarige autobestuurster uit die plaats. Omdat de vrouw alcohol gedronken had, moest ze een blaasproef ondergaan. Dat resulteerde in een alcoholpromillage van 2,30; ruim vier keer meer dan de toegestane 0,5 o/oo. Direct werd haar rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; dodelijke aanrijding met 3-jarig kind
Zaterdag 20 juli werd op de Roebroekweg in Heerlen een 3-jarig jongetje geschept door een auto bestuurd door een 33-jarige Heerlenaar. Ten gevolge van de aanrijding liep het kind zeer ernstig letsel op en werd in kritieke toestand overgebracht naar het Atrium Heerlen.
Zaterdag om 15.15 uur liep de vader van het jongetje via de voordeur van zijn woning aan de Roebroekweg naar de auto van kennissen die daar op straat op hem stonden te wachten. Zonder dat hij het wist is het kind achter hem aangekomen en rende plotseling achter de auto van de kennissen om de straat op. Op dat moment passeerde de 33-jarige Heerlenaar en ontstond de aanrijding. Het direct toepassen van eerste hulp door twee passanten mocht helaas niet meer baten. Het kind overleed in de nacht van zaterdag op zondag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Heerlen; dronken spookrijdster
Zaterdag 20 juli kreeg de politie om 19.55 uur een melding dat een 37-jarige vrouw uit Heerlen met haar auto tegen het verkeer in over de autosnelweg reed. Toen de politie via de N-281 de A76 wilde oprijden, zag men dat uit de richting Nuth inderdaad de bestuurster tegen het verkeer in over de autosnelweg rijden in de richting Heerlen. Diverse auto`s moesten halsbrekende toeren uithalen om haar te ontwijken. Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw bij de kruising van de N-281 met de A76 haar weg rechtdoor over de A76 in de richting Aken zou blijven vervolgen, reed de politie met zwaailichten tegen het verkeer in over de vluchtstrook om het tegemoetkomende verkeer te waarschuwen. De bestuurster was zo afwezig dat zij, ondanks de zwaailichten en de alarmlichten op de politieauto, deze op een geven moment gewoon voorbijreed. Uiteindelijk lukte het de politie om een voorsprong te krijgen en het aankomende verkeer op de autoweg te laten stoppen. Toen kon ook de vrouw een stopteken gegeven worden. De bestuurster bleek flink alcohol gedronken te hebben. In haar latere verklaring gaf ze aan gedurende die middag twee flessen wijn met de nodige glazen bier en cognac gedronken te hebben. Na het afzetten van een bekende in Hoensbroek is zij waarschijnlijk ter hoogte van Nuth tegen het verkeer in de autosnelweg richting Heerlen opgereden.
Een blaastest aan het politiebureau gaf een promillage aan van 2,01 (vier keer zoveel als het toegestane).
Tijdens het verdere onderzoek bleek dat een 44-jarige autobestuurster uit het Belgische Wommelgem nabij Nuth heeft moeten uitwijken voor de spookrijdster om een frontale aanrijding te voorkomen. Daarbij verloor zij de controle over haar auto en belandde in de vangrail. Haar auto raakte daardoor beschadigd. In verband met nekklachten werd zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Opname was niet noodzakelijk.
Tegen de dronken bestuurster wordt proces-verbaal opgemaakt terwijl haar rijbewijs direct ingevorderd is.

Brunssum; vluchtende bromfietsdief
Zaterdag 20 juli wilde de politie om 19.55 uur op de Maastrichterstraat in Brunssum een 21-jarige bromfietsbestuurder uit Hoensbroek controleren. Deze was het daar kennelijk niet mee eens en sloeg op de vlucht. Er ontstond een achtervolging door diverse straten. Toen de knaap door een groenvoorziening reed, moest de politie de achtervolging staken. Kort daarna kreeg de patrouille echter een tip dat de verdachte zich in de bosjes aan de Wenckebachstraat schuil hield. Toen de politie te voet de bosjes inliep, trof men inderdaad de verdachte aan en kon hij worden aangehouden. De bromfiets bleek eerder die dag gestolen te zijn bij het Heerlense ziekenhuis.

Maastricht; dronken bestuurster
Zaterdag 20 juli zag de politie om 07.45 uur een 37-jarige vrouw uit het Belgische Lanaken in haar auto over het Tongerseplein rijden. Omdat bekend was dat het rijbewijs van de vrouw in verband met een eerder onderzoek ingevorderd was, werd ze gecontroleerd. Ze bleek alcohol gedronken te hebben. De uitslag van de blaastest gaf een promillage aan van 0,97. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht; gewond bij aanrijding
Toen een 31-jarige voetganger uit Maastricht zaterdag 20 juli om 22.15 uur plotseling de Malbergsingel in Maastricht overstak, werd hij aangereden door een 65-jarige autobestuurder uit Maastricht. De voetganger liep diverse schaaf- en snijwonden op en moest met een gebroken onderbeen worden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

Beek; belediging
Zaterdag 20 juli reed een 19-jarige man uit Beek met zijn bromfiets over de Hubertusstraat in Beek. Omdat hij geen helm droeg wilde de politie hem hierover aanspreken. Plotseling begon hij de politie verwensingen naar het hoofd te slingeren en te beledigen. Direct daarna rende hij weg en liet zijn bromfiets achter. De politie liet daarop de bromfiets ook achter doch vatte in de onmiddellijke omgeving post. Na ongeveer 5 minuten kwam de Bekenaar terug om zijn bromfiets op te halen. Daarop werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake belediging, het rijden zonder helm, het niet kunnen tonen van verzekeringspapieren en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Sittard; 12-jarige gooit fiets van flat
Het gezeur van het op de fiets willen rijden door zijn broertje en zijn nichtje ergerde een 12-jarige jongen uit de Eisenhouwerstraat in Sittard op zaterdag 20 juli om 19.20 uur dermate, dat hij de op de galerij van de flat geparkeerde fiets vastpakte en van drie hoog over de balustrade naar beneden gooide. Op een haar na miste de fiets een aantal andere flatbewoners die beneden rondliepen. In afwachting van een alternatieve straf wordt de jongen overgedragen aan het Bureau HALT.

Oirsbeek; ernstige aanrijding
Door nog onbekende oorzaak botsten zondag 21 juli om 01.55 uur op de Provincialeweg Zuid in Oirsbeek een 45-jarige vrouw uit Gronsveld en een 32-jarige man uit Sittard met hun auto`s frontaal op elkaar. Door de aanrijding raakten beide bestuurders gewond en werden overgebracht naar het Heerlense Atrium. Opname bleek voor beiden noodzakelijk. Omdat het vermoeden bestaat dat de vrouw alcohol gedronken heeft, werd van haar een bloedproef afgenomen.
De politie in Sittard is dringend op zoek naar getuigen van de frontale aanrijding. Tel: 0900-8844.

N.B: De vaak hevige regenval die in de nacht van zaterdag op zondag verspreidt over Zuid Limburg viel, heeft bij de politie niet geleid tot extra inzetten!