Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 21-07-2002 Persbericht district Maasland

FIETSENDIEVEN BETRAPT

Zaterdagmiddag is er vanaf de Paganinistraat in Oss door twee jongens een fiets gestolen. Getuigen zagen dat en belden de politie. De fiets werd meegenomen door de duopassagier van een bromfietser. Toen het duo de politie zag, gooiden ze de fiets weg. Een andere gestolen fiets is op de Orseleindstraat aangetroffen. Na even wachten kwam het de eerdere bromfietser op een andere fiets bij de fiets aan. Een meisje dat de bromfiets bestuurde, belemmerde echter de aanhouding van de jongen, die er met de fiets tussen uit kneep. Het meisje, een 18-jarige Osse, is wel aangehouden en ingesloten. De identiteit van de jongen is ook bij de politie bekend, echter die avond bleek hij niet thuis te zijn.

DRONKEN FIETSENDIEF

Vanochtend heeft de politie op de Oostwal een 25-jarige dronken Bosschenaar aangehouden die op een eerder in Heesch gestolen fiets met kinderzitje reed. Bij zijn aanhouding beledigde hij en spuwde naar de agenten. De man is ingesloten.

MOTOR VAN DE WEG GEHAALD

Donderdagavond heeft de politie in Gefgen een 39-jarige motorrijder uit Rosmalen aangehouden omdat hij te hard reed. Hij reed vanaf de Zandtraat in Nuland te hard, ter plaatse geldt een 30 km-zone, de motorrijder reed even verderop waar 60 is toegestaan, zeker 130. Vlak bij Geffen kon hij worden staandegehouden. De man moest op het bureau zijn motor en rijbewijs wegens gevaarlijk rijgedrag inleveren.

INBRAAK BEDRIJF

In een winkel aan de Schoonstraat in Heesch is vannacht een steen door een ruit gegooid. In de zaak was de kassa geleegd. Het is niet bekend hoeveel geld er weg is.

HARDDRUGS

Vrijdagavond laat heeft de politie in een cafe aan de Eikenboomgaard in Oss een 27-jarige Ossenaar aangehouden wegens bezit van cocaïne. De jongeman moest mee naar het bureau.