Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 21-07-2002 Persbericht district Den Bosch

DRIE ERNSTIG GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Vannacht zijn drie mensen ernstig en een aantal licht gewond geraakt bij een ongeval op Treurenburg in Den Bosch. Een bestelbusje botste in volle vaart tegen een op de weg stilstaande bestelbus. Deze auto had de alarmlichten aan omdat een andere auto met pech langs de weg stond, beide auto`s hoorden bij elkaar. De bestuurder van de botsende bestelbus, een 33-jarige Bosschenaar, bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn, ook had de man geen rijbewijs omdat dat eerder was ingenomen wegens rijden onder invloed. De bestuurder is, samen met zijn passagier, een 59-jarige man, door de brandweer uit zijn beknelde positie bevrijd en met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. In de bestelauto die stil stond zaten twee gezinnen uit Den Bosch, waaronder een aantal kinderen en een baby. Na behandeling in het ziekenhuis konden allen weer huiswaarts, behalve een 11-jarige jongen. Hij was uit het busje geslingerd en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De veroorzaker van het ongeval weigerde aanvankelijk een bloedproef. Bij het ongeval kwamen ook twee brandweerauto`s en vijf ambulances ter plaatse. De weg is enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest.

GEWAPENDE OVERVAL

Zaterdagmiddag omstreeks 18.00 uur is er een overval geweest op een tankstation aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch. Er kwam een jongeman de zaak binnen en dreigde de 57-jarige vrouw die achter de kassa stond met een mes. Hij dwong haar de kassa open te make, waarop hij geld weggriste en de benen nam richting de Orthenseweg.

INBREKER BETRAPT

In een bedrijfspand aan de Zandzuigerstraat in Den Bosch heeft de politie vannacht een 39-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had ingebroken in het kantoor en twee trays koffie klaar gezet om mee te nemen. De man vluchtte via een gat in een hek, maar kon in de kraag gevat worden. Hij is ingesloten.

INBRAAK WINKEL

In een winkel aan de Vughterstraat is vannacht een ruit ingegooid, uit de etalage zijn twee ijsmachines ontvreemd.

AUTO GESTOLEN

Aan de Westwal in Den Bosch is zaterdagavond een zwarte Audi 80 Coupe met het Duitse kenteken KLE-D-1077 gestolen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Een 34-jarige man uit Heeswijk-Dinther botste zaterdagavond laat met zijn auto op de Harendonkweg in Den Bosch achterop een andere auto. De Heeswijker had veel te veel gedronken, zijn rijbewijs is ingenomen, hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.