Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 21-07-02 14:54

Uitgave zondag 21 juli 2002

VROUW VERKRACHT
Zaterdagmorgen vroeg troffen surveillerende politiemensen op het Hengouwerplein een 40-jarige vrouw uit Rotterdam aan. De vrouw, die half op stoep en de rijbaan lag, was gewond. Het slachtoffer verklaarde dat zij eerder in de nacht was verkracht door drie mannen. Zij vertelde dat zij in Capelle a/d IJssel, toen zij een brief ging posten, door de drie mannen in een auto was meegenomen en verkracht. Na de verkrachting was zij op het Henegouwerplein uit de nog rijdende auto gegooid. Het slachtoffer werd door de GGD voor onderzoek overgebracht naar het EMC. De politie stelt een nader onderzoek in.

AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
Zaterdagmorgen omstreeks half negen werd op de Giessenweg een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende politiemensen van het district Schiedam hoorden een alarm van een personenauto afgaan. Zij zagen vervolgens een man uit een auto stappen. Er was een ruit van deze auto vernield en de auto was doorzocht. De verdachte werd aangehouden. Het handgereedschap dat hij bij zich had, werd in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

NEPGLAZENWASSER ACTIEF
De politie van het district Rotterdam-West waarschuwt voor een nepglazenwasser. Deze man is actief in de wijken Middelland en Nieuwe Westen. Als de echte glazenwasser is geweest en zijn werk heeft gedaan, gaat de nepper wat later het geld ophalen. De echte glazenwasser vangt bot wanneer hij zijn geld komt halen. De politie heeft inmiddels al meerdere meldingen uit de wijk gekregen. Het signalement van de nepglazenwasser luidt: blanke man, ongeveer 1.75 lang, donker achterovergekamd haar, brildragend. Hij droeg een geruit houthakkersjack. Hij verplaatst zich op een gewone herenfiets.

JONGEN ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING
POORTUGAAL -Zaterdagmiddag omstreeks drie uur is een 17-jarige jongen uit Poortugaal ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Groene Kruisweg. De jongen wilde op zijn racefiets bij de kruising met de Zwaardijk en de Kruisdijk de weg oversteken tussen de juist bij het verkeerslicht optrekkende auto's. Hij zag daarbij een personenauto bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Oudenhoorn over het hoofd. Hij botste tegen de auto en kwam vermoedelijk met zijn hoofd tegen de auto terecht. Hij raakte buiten bewustzijn. Door de GGD werd de jongen gereanimeerd omdat hij vermoedelijk een hartstilstand had gehad. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD. Het slachtoffer werd met een spoedtransport overgebracht naar het EMC in Rotterdam, waar operatief moest worden ingegrepen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.

SCHIETPARTIJ
SCHIEDAM -Zaterdagmiddag omstreeks half zes trof de politie op de Boerhaavelaan een 24-jarige man aan, die gewond was aan zijn voet. De man verklaarde dat hij in een woning aan de Boerhaavelaan in zijn voet was geschoten door twee mannen, die de woning waren binnengedrongen. Hij werd door de GGD overgebracht naar het EMC in Rotterdam. Wat later meldde zich een 18-jarige neef van het slachtoffer ter plaatse. Hij vertelde dat hij erbij was toen de mannen zijn neef in de woning in zijn voet schoten. Op een gegeven moment hadden zij kans gezien de woning te verlaten door uit een raam te springen. Beiden waren zij zaterdagmorgen vanuit Curaçao naar Nederland gekomen. Tijdens een onderzoek in de woning trof de politie zo'n veertig cocons met verdovende middelen aan en een vuurwapen. De verdovende middelen en het vuurwapen werden in beslag genomen. De 18-jarige jongen werd aangehouden en in verzekering gesteld. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak.

AANRIJDING
Bij een aanrijding, zaterdagavond omstreeks zes uur op de kruising Doedesstraat met de Gerrit v.d.Lindestraat, is een 27-jarige inzittende van een personenauto (afkomstig uit Rotterdam) gewond geraakt. Zij raakte bewusteloos en werd door de GGD overgebracht naar het EMC. Zij had een hersenschudding opgelopen. De 20-jarige bestuurder van de auto, ook afkomstig uit Rotterdam, verklaarde dat hij op de kruising wilde remmen voor een andere auto, maar dat zijn remmen weigerden. Vervolgens trok hij aan de handrem, waardoor de auto in de slip raakte en tegen een paal tot stilstand kwam. De bestuurder, die niet gewond raakte, was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook was de auto niet meer verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELINGEN IN GYMZAAL
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee kreeg de politie van het district Feijenoord-Ridderster een melding van een inbraak in een gymzaal aan de Kromme Hagen. Een ruit en de toegangsdeur bleken vernield. In de gymzaal werden dertien Rotterdammers aangetroffen in de leeftijd van 16 tot 24-jaar. Zij hadden in de gymzaal een feestje gebouwd. In de gymzaal was het een puinhoop. Er lagen veel etensresten en verpakkingen en er waren diverse vernielingen aangericht. De dertien Rotterdammers werden aangehouden en overgebracht naar het bureau

JONGENS BEROOFD EN MISHANDELD
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee werden in de Kreeftstraat twee 15-jarige Rotterdammers beroofd van hun mobiele telefoon en mishandeld. Beide slachtoffers liepen samen met twee vrienden in de Kreeftstraat, toen er naast hen een donkere VW Golf met geblindeerde ramen kwam rijden. Toen de inzittenden van de auto de jongens aanriepen, renden zij weg. De vier inzittenden van de auto gingen achter de jongens aan en kregen de twee slachtoffers te pakken. De anderen twee wisten zich schuil te houden in de bosjes. De twee slachtoffers kregen klappen en werden bedreigd met een vuurwapen. Zij werden daarna beroofd van hun mobieltje. De mannen verdwenen vervolgens. E'n van de slachtoffers had snijwonden in zijn gezicht opgelopen en was in zijn bil gestoken. Hij werd door de GGD overgebracht naar het St.Franciscus Gasthuis. Een onderzoek in de omgeving door de politie naar de auto bleef vooralsnog zonder resultaat.

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM
Personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield het afgelopen weekeinde, in samenwerking met de Bereden Brigade, de Spoorwegpolitie(KLPD) en het Parkeerbedrijf, in de avond- en nachtelijke uren gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar overlast en geweld op straat direct aan te pakken. Er werden twee personen aangehouden terzake van vernieling en het opgeven van een valse naam. Op het Kruisplein werd een 28-jarige Rotterdammer zonder aanleiding in zijn rug en arm gestoken door een onbekende man. Hij moest door de GGD naar het EMC worden gebracht. Tegen 244 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens parkeerovertredingen. Ook gingen 11 wildplassers op de bon en kregen 18 personen een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen.