Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 21-07-2002
1e persbericht van zondag 21 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Beroving
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur is van een 58-jarige man uit Eindhoven ruim 600 euros gestolen. Hij fietste over de Alard du Hamelstraat richting Boschdijk. Even verderop zag hij een stilstaande Volkswagen met daarbij 2 jongens staan. Plotseling opende de bestuurder van de Volkswagen zijn portier. De Eindhovenaar schrok en stopte. De bestuurder stapte uit. Hij had een mes in zijn hand. Met zijn andere hand sloeg hij de Eindhovenaar in het gezicht. Direct daarop deed een van die jongens een greep in de binnenzak van het slachtoffer en nam daar het geld weg. Onmiddellijk daarna sprongen de 3 personen in de auto en reden snel weg richting Boschdijk.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Zaterdagavond om 19.20 uur is op de Geldropseweg een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij veroorzaakte daar overlast naar het winkelende publiek en gooide met lege flessen. Een beveiligingsbeambte sprak hem daarop aan. De man nam dat niet en dreigde de beambte te slaan. De gewaarschuwde politie heeft de man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Zaterdagavond rond 23.40 uur is op het Stratumseind een 25-jarige automobilist uit Geleen aangehouden. Een politiesurveillance zag dat de man daar in het voetgangersgebied reed. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 0.70 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van 190 opgelegd.

Zondagmorgen rond 1.20 uur is op de Raiffeisenstraat een 29-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. Hij bies 0.80 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Zondagmorgen rond 3.40 uur is op de Karel de Grotelaan een 33-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat hij daar op de kruising met de Hoogenweerdt een roodlicht negeerde. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De ver-dachte blies 1.10 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Lastige verdachten aangehouden
Zondagmorgen rond 4.10 uur is op het Stratumseind een 38-jarige vrouw uit Eindhoven en een 17-jarig meisje uit Valkenswaard aangehouden. Een politiepatrouille zag op het Stra-tumseind een opstootje. De betrokken partijen werden weggestuurd. De vrouw weigerde te vertrekken. Zij begon te schelden en voegde onwelvoeglijke taal naar de agenten. Plotseling sloeg de Valkenswaardse de Eindhovense in haar gezicht. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Zaterdagmiddag om 16.40 uur is in de Elzaspassage een 30-jarige man uit Polen aan-gehouden. Hij nam daar uit een winkel enkele flesjes parfums, waarde 67,95, weg zonder deze aan de kassa af te rekenen. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Zaterdag tussen 10.30 en 12.30 uur is een snelheidscontrole gehouden op de President Rooseveltlaan. 1243 voertuigen zijn gecontroleerd. 75 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Op de Aarle-Rixtelseweg is zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur een snelheidscon-trole gehouden. Van de 1076 gecontroleerde voertuigen reden er 151 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Helmond: Alcohol
Zondagmorgen om 4.45 uur is op De Boogaard een 24-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1.95 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte winkeldiefstal aangehouden Zaterdagmiddag om 17.25 uur is op de Passage een 39-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij nam daar uit een winkel kleding, waarde 50 euros, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De winkelier die het zag hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte met drugs aangehouden
Zaterdagavond rond 19.05 uur is op de Ekkersweijer een 36-jarige vrouw uit Hoensbroek aangehouden. Het bewakingspersoneel van het dansfestijn trof bij haar 12 XTC pillen en een buisje met daarin witte poeder aan. De gewaarschuwde politie heeft de drugs inbeslagge-nomen en de verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 20.40 uur is op de Ekkersweijer door de bewakingsdienst van het dansfestijn bij een 31-jarige man uit Schijndel 17 XTC pillen aangetroffen. De politie heeft de pillen inbeslagge-nomen en de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdachte belediging aangehouden
Zaterdagavond om 20.55 uur is op de Ekkersweijer een 24-jarige man uit Nuenen aangehou-den. De man voegde daar zeer onwelvoeglijke taal naar een surveillerende politieman. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Zaterdag tussen 14.00 en 19.15 uur is ingebroken in een woning op de Pleintjes. Het slot van de voordeur is vernield. Uit de woning zijn 3 afstandsbedieningen, 1 dvd speler, 2 lederen jassen en 1 fototoestel gestolen.

Gemert: Alcohol
Zaterdagavond om 22.05 uur is op de Past. Attendorenstraat een 57-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man weigerde medewerking aan een bloedproef. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt

Aarle-Rixtel: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagmorgen om 0.30 uur is op de Molenstraat een 17-jarige jongen uit Lieshout aange-houden. Hij vernielde daar een ruit van een woning. De gewaarschuwde politie trof hem daar aan. De man verzette zich. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Gemert: Verdachten met drugs aangehouden
Zondagmorgen rond 1.00 uur zijn op het Binderseind 2 mannen, 19 en 20 jaar, uit Volkel en Uden aangehouden. Een portier van een discotheek trof bij de 19-jarige Volkelnaar 7 hele en diverse stukjes XTC pillen aan. Op aanwijzing van de 20-jarige vriend uit Uden trof de gewaarschuwde politie in zijn auto 14 XTC pillen en een kleine hoeveelheid weed aan. De drugs zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Mortel: Alcoho
Zondagmorgen om 4.50 uur is op de Koolhof een 47-jarige automobilist uit de Mortel aange-houden. Een politiesurveillance zag de man daar rijden met een defecte koplamp. Bij controle bleek het voertuig niet APK gekeurd te zijn. De bestuurder had gedronken. Hij blies 0.90 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Wintelre: Verdachte met drugs aangehouden
Zondagmorgen om 2.00 uur is op de Willibrordusstraat een 18-jarige man uit Best aange-houden. Het bewakingspersoneel van een discotheek zag dat de man daar enkele sealtjes met drugs liet vallen. De gewaarschuwde politie trof bij de man 24 sealtjes met drugs aan. De drugs zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Wintelre: Alcohol
Zondagmorgen om 9.15 uur is op het Kekkeneind een 20-jarige automobilist uit Vessem aan-gehouden. De man was daar van de weg geraakt en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 0.80 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Oirschot: Alcohol
Zondagmorgen rond 4.45 uur is op de Lindenlaan een 24-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1.20 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Dommel. De voordeur van het pand is opengebroken. Uit het pand verdween een digitale fotocamera.

Asten: Aanrijding met gewonden
Zondagmorgen rond 7.30 uur raakte bij een eenzijdige aanrijding op de noordbaan van de A67 meerdere personen gewond. Een 46-jarige jarige automobilist uit Luyksgestel verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in een sloot tot stilstand. Hij liep enkele kneuzingen op aan zijn borst. 2 passagiers klaagden over pijnlijke enkels en 2 over een pijnlijk aangezicht. Zij zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.