Politie Midden- en West Brabant

Districten Tilburg en Oosterhout

Datum: 21/7/2002
Auteur: Carel Bouman

District Tilburg

Berovingen

TILBURG Bij de politie in Tilburg heeft een 26-jarige Tilburger aangifte gedaan van de beroving van zijn jas met daarin huissleutels en fiets. De Tilburger was in verband met het begin van de bouwvakvakantie een avondje gaan stappen en als hij vrijdagnacht tussen twee uur en halfdrie op zijn fiets naar huis rijdt krijgt hij op de Hart van Brabantlaan een duw in de rug en komt ten val. Rond kwart over vijf wordt de Tilburger op de Hart van Brabantlaan wakker en merkt dan dat zijn jas met sleutels en zijn fiets gestolen zijn. Omtrent de dader(s) weet de man zich niets te herinneren.

TILBURG Een 50-jarige Tilburger werd vrijdagmiddag, tussen tien over vier en tien voor halfvijf, aan de Laagstraat van zijn portemonnee met daarin 35 euro, beroofd. De man had zijn auto aan de Laagstraat geparkeerd en als hij in zijn auto wil stappen valt zijn portemonnee uit zijn jas op de grond. Als hij die opgeraapt heeft hoort hij een scooter claxonneren en voordat de man er eg in heeft waar het omgaat wordt zijn portemonnee door een vrouw, die achterop de scooter zat, uit zijn handen gerukt. De scooter rijdt hierna snel weg in de richting van de Boom- en Beukenstraat.

Brandjes

GOIRLE Zaterdagmiddag rond halféén brak er aan de AA brand uit in een auto. Een 29-jarige Goirlenaar die eigenaar van een sloopauto is was de auto met zijn vriend aan het knutselen om hem rijklaar te maken voor een rally. Op een gegeven moment breekt er brand uit in de auto die inslaat in de benzinetank. Hierdoor ontstaat er een korte maar felle brand. Omdat de auto kort tegen woningen aan de AA stond hebben de twee vrienden de auto de weg opgeduwd en met omwonenden begonnen zij met blussen. De Goirlese brandweer maakte het karwei af. Door de brand was aan twee woningen en een geparkeerde auto brand- en smelt- en rookschade ontstaan.

TILBURG Aan de Rozenstraat raakte zaterdagmiddag rond kwart over vijf een houten schutting over een lengte van anderhalve meter in brand. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting. Ook beplanting die tegen de schutting stond vatte vlam. De 76-jarige eigenaar en buurtbewoners blusten het vuur. Men deed aangifte terzake brandstichting.

TILBURG Aan het Laarveld West brak vannacht even voor drie uur brand uit in een aanhangwagen waarin onder andere een wasgelegenheid is ondergebracht. De aanhangwagen is eigendom van een verhuurbedrijf uit Someren. De brand ontstond in het gedeelte waar de geiser hing, terwijl men aan het douchen was. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Auto over de kop bij aanrijding

BERKEL-ENSCHOT - Zaterdagmiddag rond vijf voor halftwee raakte op de kruising van de Puccinistraat en de Bosscheweg een 45-jarige vrouw uit Den Bosch toen de auto waarin zij als passagiere zat over de kop sloeg toen deze auto werd aangereden door een 33-jarige vrouw uit Oosterhout. Die gaf geen voorrang aan een auto die bestuurd werd door een 46-jarige Bosschenaar. Het slachtoffer liep bij de aanrijding snijwonden op in duim en hoofd en werd hieraan behandeld in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Winkeldiefjes

TILBURG Zaterdagmiddag rond vijf over vijf hebben agenten op de markt aan de Noordhoekring twee Tilburgse meisjes aangehouden. De meisjes zijn 16 jaar oud en werden betrapt bij de diefstal van een rok ter waarde van 10 euro.

Mishandelingen

TILBURG Zaterdag, om middernacht, hebben agenten aan de Rozenstraat een 51-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. De man gaf zijn plaatsgenoot klappen omdat hij van mening was dat een bloembak in zijn tuin omgeduwd zou hebben, terwijl het aannemelijker is dat e.e.a. werd veroorzaakt door moeder natuur en de bloembak dus gewoon omwaaide. Een attente buurtbewoner haalde de beide kemphanen uit elkaar.

TILBURG Vanmorgen om vijf over halfacht hebben agenten aan de Ringbaan Oost een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 29-jarige echtgenote. Die had hij al twee dagen niet gezien en werd hierover zo kwaad dat hij zijn vrouw vijf keer met de vuist in het gezicht sloeg. De vrouw liep hierbij gelukkig slechts licht letsel op (dikke wang en kleine verwonding)

Tilburger maakt problemen in buurt

TILBURG Zaterdagavond rond tien over tien hebben agenten aan de Strausslaan in Tilburg een 39-jarige man uit deze stad aangehouden. De politie kreeg van buurtbewoners een telefoontje dat het weer goed raak was aan de Strausslaan. De later aangehouden Tilburger veroorzaakt vaker overlast in zijn woonomgeving. Zaterdagavond had hij zijn muziekinstallatie dusdanig hard staan dat buurtbewoners hier last van hadden. Als de politie enige tijd in de omgeving post stellen zij inderdaad vast dat de muziek onacceptabel hard staat. De man, die psychische problemen heeft werd aangehouden en zijn geluidsapparatuur werd inbeslaggenomen.

Dronken automobilisten

TILBURG Zaterdagavond rond kwart voor twaalf hebben agenten aan de Ringbaan Zuid, terhoogte van de Broekhovenseweg een 57-jarige man uit Goirle aangehouden. De agenten zagen de Goirlenaar met zijn auto zonder licht over de Ringbaan Oost terhoogte van de Spoorlaan rijden. Als de Goirlenaar een stopteken krijgt voldoet hij daar niet aan en tijdens de achtervolging die ontstaat pleegt de man diverse verkeersovertredingen, onder andere het rijden door een rood verkeerslicht. Pas op de kruising van de Ringbaan Zuid en de Broekhovenseweg zien de agenten kans de auto van de Goirlenaar aan de kant te zetten. Gelet op het gevaar dat de man op de weg veroorzaakten zagen de agenten, ter beveiliging van het overige verkeer, zich genoodzaakt de optische en de geluidssignalen van de politie auto te gebruiken. Het rijbewijs van de Goirlenaar werd ingevorderd. De man weigerde medewerking aan blaas- en bloedproef. Hij kreeg een rijverbod van 24 uren en de politie reikte hem een dagvaarding uit.

TILBURG Vannacht om twee uur hebben agenten op de kruising van de St. Ceciliastraat en de Hart van Brabantlaan een 25-jarige Tilburger aangehouden. De Tilburger werd op deze kruising aangereden door een 28-jarige man uit Vinkeveen die verzuimde de Tilburger voorrang te verlenen. De politie stelt vast dat de Tilburgse automobilist gedronken heeft. Aan het bureau blaast de man een alcoholpromillage van bijna 0,75. Dat is iets te veel. Wettelijk is 0,5 toegestaan. Maar omdat de man al eerder met drank op achter het stuur werd aangetroffen heeft de politie proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een dagvaarding mee naar huis.

GOIRLE Aan het Wildpleintje hebben agenten vannacht om tien over halfvier een 18-jarige Goirlenaar aangehouden Die bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Een arts heeft van de man een bloedproef afgenomen. De Goirlenaar kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Tilburg Vanmorgen, even voor zes uur, hebben agenten aan de Koopvaardijstraat een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 0,9. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod mee naar huis,.

Vandalen aangehouden

TILBURG Vannacht om halfdrie hebben agenten aan de Lange Nieuwstraat een 18-jarige man uit Hoek van Holland en een 20-jarige man uit s-Gravenzande aangehouden Zij worden verdacht van de diefstal van een verkeersbord en een naambord van een sportschool. De borden waarmee het duo liep te zeulen zijn inbeslaggenomen.

Tilburgers aangehouden voor vechtpartij

TILBURG Vannacht om vijf voor drie hebben agenten op het kermisterrein aan het Piusplein twee inwoners van Tilburg aangehouden. Zij worden verdacht van de mishandeling van een man uit Breda, die hierbij een open wond aan zijn rechter hand oploopt. De politie kreeg de melding dat er gevochten werd achter een kermisattractie Als zij terplaatse gaan worden zij aangesproken door een groep jongens die meldde dat zij kort daarvoor mishandeld waren. Bij dit groepje zit ook de gewonde Bredanaar en als de politie hen het advies geeft om de wond te laten behandelen in het ziekenhuis komen de daders langs. Er ontstaat dan nog wel even een klein opstootje maar de agenten weten dit snel in de kiem te smoren en de boosdoeners aan te houden.

District Oosterhout

Team Loon op Zand

Tilburgers aangehouden voor fietsdiefstal

LOON OP ZAND Vrijdagavond om tien over zes hebben agenten bij het busstation annex carpoolplaats aan de Midden Brabantweg een 23-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is en een 18-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij worden verdacht van fietsdiefstal. De politie werd door een burger getipt dat het duo een fiets aan het stelen was en als de politie op de melding afgaat worden de twee betrapt als zij aan het slot van de gestolen fiets staan te morrelen. De fiets bleek eigendom van een 27-jarige man uit Waalwijk. Het gereedschap dat het duo gebruikte werd gestolen in waalwijk. De mannelijke verdachte bleek ook nog gesignaleerd te staan voor een vijftal vonnissen en werd daarom ingesloten.

Politie vindt hennepkwekerij na blikseminslag

KAATSHEUVEL Aan de Peperstraat sloeg zaterdagavond rond kwart over zeven de bliksem in bij een woning. De blikseminslag was op de derde verdieping en als de brandweer een onderzoek in de woning instelt treft zij in een kamer een hennepkwekerij aan, waarop de politie wordt gealarmeerd. Het gaat om een niet in werking zijnde hennepkwekerij van ongeveer 70 planten. De politie heeft ongeveer 17 gedroogde hennepplanten inbeslaggenomen en de kwekerij werd verder ontmanteld. De 30-jarige eigenaar van de kwekerij gebruikte de oogst voor zijn ziekte (ADHD)

Team Werkendam Woudrichem

Verdachte inbraak vrachtauto aangehouden

HANK - Vrijdagnacht werd bij een chauffeurscafé aan de Keizer Napoleonweg een 25-jarige man, waarvan de woon- of verblijfplaats niet bekend is, aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak in een geparkeerde vrachtauto. Terwijl de chauffeur in zijn vrachtauto lag te slapen, werden de dekzeilen en een slot vernield. De snel ter plaatse gekomen politie zag enkele mannen wegvluchten. In de omgeving werd een nader onderzoek ingesteld waarbij een politiehond werd ingezet. De verdachte had zich verstopt in een sloot en wilde daar op verzoek van de politie niet uit komen. Toen de politiehond zich liet horen bedacht de man zich en kon hij worden aangehouden. In het belang van het onderzoek is de man ingesloten.

Auto in tuin

NIEUWENDIJK - Vrijdagavond reed een 35-jarige inwoner van Nieuwendijk met zijn auto in de tuin van een woning. Dat gebeurde op de van de Rijksweg met de Kerkweg. De bestuurder was vanaf een café in de nabijheid vertrokken , raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een beukenboom in de tuin tot stilstand. De politie stelt een nader onderzoek in m.b.t. alcoholgebruik door de bestuurder. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en werd in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal auto

WERKENDAM Tussen vrijdagmiddag twee uur en zaterdagmoren tien uur, werd vanaf een parkeerterrein aan de Boterstraat de blauwe Volkswagen Lupo met het kenteken 41-GL-BN gestolen. De auto, een lease-auto, is in gebruik bij een29-jarige inwoner van Werkendam.

Woninginbraak

WERKENDAM - Tijdens afwezigheid van de bewoners werd in een woning aan de Biesboschhaven ingebroken. De inbrekers drongen de woning van zaterdag op zondag binnen door verwijdering van een hor. Uit de woning werden audioapparatuur, een mobiele telefoon en een horloge weggenomen.

Team Dongen

Rijden onder invloed met hand in het gips

DONGEN - Vrijdagavond rond tien voor acht hebben agenten aan de Tamboerijnlaan een 25-jarige inwoner van Dongen aangehouden. Bij controle door de agenten bleek de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. De man trok de aandacht van de politie toen agenten zagen dat hij met een hand in het gips de auto bestuurde. Verder bleek de man ook de autogordel niet te dragen en verleende hij geen voorrang aan van rechtskomend verkeer. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan 1,00. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vier uren mee naar huis. Op 6 september as. dient zijn zaak voor de rechter.

Toegang zwembad geweigerd

DONGEN - Zaterdag werden VIER kinderen uit Waalwijk en Kaatsheuvel naar huis gestuurd en ZIJ mogen de komende VIER weken niet meer in het zwembad De Vennen te Dongen komen. Drie jongens en een meisje in de leeftijd van 11 tot 14 jaar werden meerdere malen gewaarschuwd omdat zij ongewenst gedrag ten toon spreidden (vechten en dergelijke). Zij negeerden meerdere malen de waarschuwingen van zwembad personeel, waarop de politie werd gebeld. Als ook waarschuwingen van de politie niet helpen werd het viertal met een toegangsverbod tot het zwembad naar huis werden gestuurd.

Autobanden in brand

DONGEN In de nacht van zaterdag op zondag werden tegen een boom op de Oude Baan enkele autobanden in brand gestoken De boom liep tot 15 meter hoogte schade op. Het is onbekend wie de brand gesticht heeft. De zware heeft de schade beperkt gehouden.

Team Geertruidenberg - Drimmelen

A-sociaal verkeersgedrag

RAAMSDONKSVEER - Op vrijdagmiddag rond vier uur reed de bestuurder van een rode Opel Calibra over de Gasthuisstraat te Raamsdonksveer. Bij navraag bleek de APK en de verzekering van de auto vervallen te zijn. Toen de politie de man wilde controleren reed hij met hoge snelheid weg. Hij reed 100 kilometer per uur terwijl slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. Verder reed hij door een woonwijk waar kinderen op straat speelden met een snelheid van 60 kilometer per uur. De bestuurder werd op de Hoevendijk klem gereden en aangehouden. De bestuurder bleek een 28 jarige man uit Rijen te zijn en was tevens eigenaar van de personenauto. De auto werd inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

RAAMSDONKSVEER - Vrijdagnacht rond kwart voor twee werd op de Pieter Breughelstraat een 36 jarige bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 450 ug/l . Aan de man werd een dagvaarding uitgereikt om op 30 augustus voor de rechter te verschijnen. Tevens werd hem een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Inbraak in Kantine

RAAMSDONKSVEER - Op zaterdag 20 juli bleek dat er was ingebroken in de kantine van de handbalclub aan de Kloosterweg. De daders verschaften zich de toegang door een ruit in te gooien. Hierna nuttigden de daders enige etenswaren in de kantine.

Team Gilze en Rijen

Inbraak in café

MOLENSCHOT - Van zaterdag op zondag werd na vernieling van een ruit van een café aan de Bavelseweg te Molenschot een nog onbekend geldbedrag werd uit een gokkast ontvreemd

Team Oosterhout

Verkeerscontrole's

OOSTERHOUT - Op vrijdagmorgen 19 juli werd op de Bredaseweg te Oosterhout een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden diverse bestuurders van personenautos bekeurd, onder andere voor vervallen APK van de personenauto, rijden tijdens een rij-ontzegging, vervallen verzekering. Op vrijdagmiddag werd een onopvallende verkeerscontrole gehouden op agressief rijgedrag in de gemeente Oosterhout. Hierbij werden diverse overtredingen geconstateerd onder andere overschrijding doorgetrokken streep, overschrijding maximumsnelheid. Tegen deze bestuurders zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

OOSTERHOUT - Op vrijdag 19 juli rond halfzeven reed een 28 jarige man met zijn personenauto over de Logistiekweg te Oosterhout. De man zat met zijn naast hem zittende vriendin te praten. Hierbij lette hij niet op en kwam met het wiel van zijn personenauto tegen de stoeprand, reed vervolgens tegen een verkeerspaal en daarna de sloot in. De man werd met een hoofdwond en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Zakkenrollen

OOSTERHOUT - Op zaterdagmorgen 20 juli werd in een winkel aan het Bouwlingplein van een 57 jarige inwoonster Oosterhoutse vrouw de portemonnee gerold. Op onbekende wijze is haar portemonnee uit haar tas gerold. Op diezelfde dag omstreeks 16.00 uur werd er van een 31 jarige vrouw uit Oosterhout haar portemonnee gerold vanuit een tas in een winkel aan de Arendshof te Oosterhout.

Diefstal van een aanhangwagen

OOSTERHOUT - Tussen donderdag 18 juli en vrijdag 19 juli heeft men een aanhangwagen welke achter een personenauto was gekoppeld weggenomen vanaf een oprit aan Het Goorke te Oosterhout.

Diefstal uit woningen

OOSTERHOUT - Op vrijdag 19 juli 2002 tussen 07.00 uur en 17.00 uur is er ingebroken in een woning op het Paterserf en een woning op de van Leeuwenhoeklaan. In beide woningen hebben de daders zich de toegang verschaft door het open flipperen van de voordeuren. Deze zaten niet op het nachtslot. Uit beiden woningen werden diverse goederen ontvreemd.