Politie Midden- en West Brabant

District Bergen op Zoom

Datum: 21/7/2002
Auteur: Enny de Wit

STEENBERGEN

Geen bijzonderheden

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Aanhouding voor winkeldiefstal
Op verdenking van winkeldiefstal heeft de politie op vrijdag 19 juli, om 16.40 uur een 37-jarige man uit Bergen Op Zoom aangehouden. De man werd betrapt in een winkel aan Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom toen hij een paar kaplaarzen van Euro 10,-- wilde wegnemen. Na verhoor is hij met een dagvaarding weer invrijheid gesteld.

Aanhouding in verband met rijden onder invloed
Op zaterdag 20 juli 2002 rond 01.00 uur sloeg een 24-jarige man uit Bergen op Zoom met zijn auto over de kop op de Randweg-west te Bergen op Zoom. Na onderzoek bleek de bestuurder behoorlijk te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd hiervoor dan ook prompt aangehouden. Op het bureau bleek dat hij zodanig veel had gedronken dat ook zijn rijbewijs werd ingenomen. Uiteraard werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM ZUID
Twee mannen aangehouden na vechtpartij
Op vrijdag 19 juli, om 21.40 uur kreeg de politie een melding dat er werd gevochten op de hoek Langeweg Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom. Bij aankomst van de politie bleek dat er een meisje uit een auto was getrokken en dat hierbij over en weer klappen waren gevallen en dat ook de betreffende auto was vernield. Ter plaatse hield de politie twee mannen aan, een 50-jarige inwoner uit Bergen op Zoom en zijn 28-jarige zoon. De toedracht is nog onduidelijk en wordt onderzocht. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Aanhouding voor opgeven valse naam
In de nacht van zaterdag op zondag werd een 16-jarige inwoner van Lelystad bekeurd omdat hij geen helm droeg. Nadat hij een valse naam had opgegeven werd hij aangehouden en over gebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering bleek dat hij een op een revolver gelijkende aansteker bij zich had. Deze werd in beslag genomen en de jongeman kreeg een extra proces-verbaal voor vuurwapenbezit.

Man aangehouden voor mishandeling
Zaterdagnacht werd een 35-jarige inwoonster van Bergen op Zoom door haar vriend zodanig ernstig mishandeld (schaafwonden en kneuzingen) dat zij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De vriend, een 38-jarige man uit Bergen op Zoom, werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Na verhoor werd hij in de loop van zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Lastige man aangehouden
Een 18-jarige man uit Bergen op Zoom werd zondag 21 juli om 2.45 uur aangehouden en ingesloten omdat hij bij ongeregeldheden in het centrum geen gevolg gaf aan aanwijzingen van de politie. Ook ging de man steeds weer de confrontatie met andere jongeren aan. Hij werd met een proces-verbaal in de loop van zondagmorgen weer in vrijheid gesteld.

WOENSDRECHT

Drie mannen aangehouden na inbraak
Op zaterdag 21-7 omstreeks 01.30 kreeg de politie een melding dat er personen vanuit een auto met spullen liepen te sjouwen vanuit een brandgang nabij de Van Weerden Poelmanlaan te Hoogerheide. Na onderzoek trof de politie twee mannen aan die bij het zien van de politie de benen namen. Na een korte achtervolging konden ze beiden worden aangehouden. Het gaat hier om een 30-jarige man uit Halsteren en een 35-jarige man uit Scherpenisse. In de omgeving werd een opengebroken schuur aangetroffen.
In deze schuur trof de politie een hennepkwekerij aan die nog warm was en kennelijk net buiten gebruik was gesteld. Het vermoeden bestaat dat de daders de hennepplanten hebben ontvreemd. Later op de nacht werd een derde betrokkene, een 45-jarige man uit Tilburg, aangehouden in de omgeving van Roosendaal. Het ziet ernaar uit dat deze verdachten een door een ander geëxploiteerde hennepkwekerij hebben leeggehaald. Een onderzoek wordt ingesteld.

HALDERBERGE

Geen bijzonderheden

RUCPHEN
Politie stelt onderzoek naar mishandeling
Op vrijdag 19 juli deed de 24 jarige W.J. aangifte van zware mishandeling na een verkeersconflict. De man was op 18 juli omstreeks 21.30 uur na het tanken van benzine op zijn motorfiets weggereden van een tankstation aan de Poppestraat te Sint Willebrord. Hij werd hierbij gesneden door de bestuurder van een personenauto. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling waarna de bestuurder van de auto bij de motorrijder op zijn helm sloeg. Hierna stapte hij weer in zijn auto en reed enkele malen op de bestuurder van de motorfiets in waarbij deze een gebroken voet opliep. De bestuurder van de auto is hierna doorgereden. Een onderzoek naar zijn identiteit wordt ingesteld.

ROOSENDAAL CENTRUM
Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal
Op vrijdag 19 juli om 16.50 uur werd een 29-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. Zij werd in een winkel in het winkelcentrum de Roselaar op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een paar schoenen. De vrouw had de schoenen onder in haar kinderwagen verstopt. Na verhoor is zij met een dagvaarding weer invrijheid gesteld.

Aanhouding voor winkeldiefstal
Op zaterdag 20 juli werd een 21- jarige man uit Breda aangehouden bij een winkel te Roosendaal. Hij had een trainingspak van 80 Euro en een sportshirt van 28 Euro mee de winkel
uit genomen zonder deze artikelen te betalen. Voorzien van een dagvaarding mocht hij naar huis.

ROOSENDAAL BOVENDONK
Man gewond na aanrijding
Op vrijdag 19 juli omstreeks 17.30 uur reed een 35-jarige man uit Steenbergen over de Antwerpseweg te Roosendaal komende vanuit de richting Belgie. Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn auto in de berm terecht en botste tegen de vangrail. De auto is totaal beschadigd en de man is met nekletsel en kneuzingen overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis te Roosendaal.

Man aangehouden na achtervolging door politie
De politie van Roosendaal heeft op zondag 21 juli omstreeks 11.00 uur een 32-jarige man uit Roosendaal aangehouden na een achtervolging met een gestolen auto. Eerder zie dag signaleerde een politiesurveillance een Opel Kadett, die eerder op zaterdagnacht vanaf de Champetterberg in Roosendaal was ontvreemd. In de auto zaten twee mannen. Toen de politie de auto volgde, kozen zij het hazepad. Via Zegge reed men naar Roosendaal. Tijdens de achtervolging werd een politieauto aangereden door de vluchtende Opel. De politieauto raakte van de weg en belandde in een sloot. De twee politiemensen in de auto raakten daarbij niet gewond. Door de aanrijding raakte de Opel dusdanig beschadigd dat de motor flink begon te roken en het uiteindelijk begaf. Uiteindelijk wist de politie de man uit Roosendaal aan te houden. De andere inzittende is nog voortvluchtig. Naar zijn identiteit wordt een onderzoek ingesteld.