Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
8 juli 2002

Start zomeractiviteiten op zondag 21 juli

Vervoerskennis Quiz op Autotron Rosmalen

Op zondag 21 juli is de eerste van vier zomeractiviteiten op Autotron Rosmalen: de Vervoerskennis Quiz. Bezoekers van het park worden door middel van vragen getest op hun kennis van auto's, vervoer en Autotron. Partner van Autotron bij deze activiteit is de verkeersorganisatie 3VO. De quiz is een zogenaamde 'knock-out-quiz': diegenen die het antwoord fout hebben, vallen af. De bedoeling is dat op deze manier op het eind van de quiz slechts 1 winnaar over blijft, die daarmee dus de meeste kennis van vervoer heeft. Het spel wordt gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën met vragen die op de leeftijd van de deelnemers zijn afgestemd.

Aan de Vervoerkennis Quiz kunnen alle kinderen deelnemen; vooraf inschrijven is daarom niet nodig.

Open deelname
Aan de quiz kan iedereen deelnemen. Alle deelnemers worden ingedeeld in één van de twee categorieën: kinderen tot en met 8 jaar spelen mee in de eerste categorie, kinderen vanaf 8 vormen categorie twee. De vragen die aan deze deelnemers gesteld worden, zijn ook afgestemd op de leeftijd. Inschrijven voor de wedstrijden is niet nodig. Alle kinderen die zondag 21 juli Autotron bezoeken, mogen deelnemen. Om 13.00 uur start de quiz voor de eerste categorie en aansluitend volgt tweede categorie.

Prijzenpakket
Voor de winnaar van elke categorie staat een leuk prijzenpakket klaar. In dit pakket zitten onder andere vrijkaarten voor Speelland Beekse Bergen, een jaarabonnement op Autotron Rosmalen en een miniatuurauto.

Zomeractiviteiten
De Vervoerskennis Quiz is de eerste van in totaal vier zomeractiviteiten. Vanaf zondag 21 juli zal er elke zondag een leuke activiteit voor kinderen zijn. Zo zal het Brabants Kinderkampioenschap Waterfietsen in 2002 een vervolg krijgen en zal er een nieuw Kinderkampioenschap plaatsvinden: Vingerverven. De laatste activiteit heeft te maken met 'radiografisch bestuurbare' mensen: in duo's moet een parcours afgelegd worden waarbij de een geblinddoekt wordt en de ander hem aanwijzingen geeft om zo snel mogelijk een parkoer af te leggen.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van 7 september t/m 6 oktober geldt een weekendopenstelling. In de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) is Autotron weer dagelijks geopend. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang ¤ 8,20 en voor volwassenen ¤ 10,00. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.



Ingezonden persbericht