Tiscali

P E R S B E R I C H T

BaByXL maakt extra wijkcentrale geschikt voor breedband

Aalsmeer nu "live" door lokaal initiatief

Den Haag, 22 juli 2002 - BaByXL, de onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig breedband toegangsnetwerk, heeft in samenwerking met de internet service provider Demon Internet en Ahlers Telecommunicatie uit Aalsmeer de wijkcentrale Aalsmeer geschikt gemaakt voor ADSL en SDSL.

De Nederlandse overheid dringt aan op een snelle bereikbaarheid van de Nederlandse huishoudens door breedband. Recent werden enkele gemeenten geselecteerd voor proefprojecten met breedbandinternet via glasvezel. Om wijkcentrales geschikt te maken voor DSL-breedband zijn aanzienlijke investeringen nodig, reden waarom kabel- en telecommaatschappijen geen haast maken met de uitrol van internet via kabel en DSL.

De wijkcentrale Aalsmeer is de eerste wijkcentrale die - op verzoek van een lokale marktpartij - door BaByXL aan haar xDSL netwerk is toegevoegd waardoor breedband nu beschikbaar is voor de bewoners en bedrijven die op deze wijkcentrale zijn aangesloten.

"Er wordt op dit moment veel geroepen en gepubliceerd over maatwerk wijkcentrales en het stimuleren van het gebruik van breedband" zegt Frank van der Heijden, directeur van BaByXL. "Vooralsnog heeft echter geen enkele DSL-provider concreet actie ondernomen. BaByXL heeft in nauw overleg met lokale initiatiefnemers in zeer korte tijd de wijkcentrale Aalsmeer opgeleverd. Dit is mogelijk omdat BaByXL beschikt over een flexibel DSL-netwerk en specialisten met essentiële kennis. Daarnaast kunnen wij de lokale initiatiefnemers met ons netwerk en onze dienstverlening in alle stappen van het proces kwaliteit en continuïteit leveren".

BaByXL verwacht in de komende tijd meer wijkcentrales in samenwerking met lokale initiatiefnemers te ontsluiten.

Over BaByXL
BaByXL BroadBand DSL, gevestigd in Den Haag, is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een fijnmazig breedband toegangsnetwerk. BaByXL levert primair als wholesale leverancier breedbanddiensten aan Internet Service Providers en telecombedrijven. Met DSL-technologie zorgt BaByXL er voor dat de bestaande telefoonverbindingen van particuliere en zakelijke eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd, waardoor zij rechtstreeks toegang hebben tot een 30 tot 40 maal sneller geavanceerd 'always on' breedband-netwerk hebben. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden binnen het bereik van iedere eindgebruiker. BaByXL is onderdeel van Tiscali Benelux, een van de snelst groeiende internet communicatiebedrijven in de Benelux. BaByXL is een van de DSL-leveranciers die het breedbandabonnement "TIS Breedband" van Tiscali in Nederland ondersteunen.

Website BaByXL: www.babyxl.com.