Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 juli 2002


Onder invloed Noordwijkerhout
Op zondag 21 juli werd omstreeks 21.30 uur een 22-jarige automobilist uit Noordwijkerhout tijdens een alcoholcontrole op de Victorieberg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies 330 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Inbraak Voorhout
De politie doet onderzoek naar een inbraak bij een bedrijf aan de Herenstraat. In de nacht van zondag 21 op maandag 22 juli kreeg de politie rond 03.40 uur melding van een inbraak. Een ruit bleek te zijn ingeslagen waarna verschillende audio- en videoapparatuur is meegenomen. De daders zouden met een auto met gedoofde lichten in de richting van de Jacoba van Beierenlaan zijn weggereden.

Politie herstelt rust, zeven arrestaties Katwijk
De politie arresteerde zondag 21 juli rond 02.30 uur in het centrum zeven jongeren, allen afkomstig uit Katwijk en in leeftijd variërend van 32 tot 17 jaar. De politie herstelde daarmee de rust in het centrum. Om onbekende reden ontstond er bij een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat rumoer. Een ruit van de uitgaansgelegenheid werd ingeslagen. De politie die daar zoals gebruikelijk op dat tijdstip aanwezig is trof vervolgens een groep jongeren tegenover zich. Omdat de openbare orde en nachtrust ernstig werd verstoord, zag de politie zich genoodzaakt met assistentie van collega's een korte charge uit te voeren. Vervolgens hield de politie drie jongeren aan voor betrokkenheid bij de vernieling van de ruit, één omdat deze een kettingslot als wapen tegen de aanwezige politiemensen wilde gebruiken en drie jongeren omdat deze zich niet wilde verwijderen nadat de politie dit van hen vorderde. Na de aanhoudingen keerde de rust weer in het centrum. De politie stelt een nader onderzoek in naar dit incident. Zes verdachten zijn in de loop van de zondag heengezonden en zullen binnenkort een schikking of dagvaarding ontvangen. Eén van de verdachte zit nog vast.

Paardenstal brandt af Noordwijk
Een leegstaande paardenstal aan de Klei brandde vrijdagmiddag 19 juli af. Twee jongens uit Noordwijk van 8 en 9-jaar, speelden die middag in de stal met lucifers. Plotseling vatte het hooi vlam en greep het vuur om zich heen. De brandweer bestreed het vuur.

Automobilist merkt stilstaande auto te laat op Katwijk
Een 47-jarige automobilist uit Katwijk merkte op vrijdag 19 juli rond 17.40 uur op de Lageweg een voor hem stilstaande auto bestuurd door een 37-jarige man uit Noordwijk, te laat op. Een aanrijding volgde. De Noordwijker is met nekklachten overgebracht naar het LUMC.

Bromfietser gaat onder uit Voorhout
Een 16-jarige jongen uit Voorhout hield op vrijdag 19 juli rond 21.40 uur zijn bromfiets op de rotonde Loosterweg/'s-Gravendamseweg en de Jacoba van Beierenweg niet meer onder controle en ging onderuit. Bij zijn val liep hij knieletsel op. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het LUMC.

Man verzet zich na aanhouding Katwijk
De politie heeft een 27-jarige man uit Katwijk op zondag 21 juli omstreeks 02.10 uur aangehouden. De Katwijker werd door agenten op de Badstraat aangesproken vanwege het drinken van een fles alcoholhoudende drank op de openbare weg. De Katwijker dronk vervolgens de fles leeg waarna de politie hem staande hield voor zijn gegevens. De Katwijker liep weg en rende vervolgens over de Badstraat en de Tramstraat om even verderop stil te staan. De politie heeft de Katwijker aangehouden maar deze begon zich hevig te verzetten. De Katwijker werd uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen hem.

Bedrijfsinbraak Sassenheim
In een bedrijf aan de Cornelis Verolmeweg is op de late avond van zaterdag 20 juli ingebroken. Men kwam het pand binnen door de toegangsdeur te forceren. Vervolgens werden onder andere modems, een videocamera en cartridges meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Onder invloed Oegstgeest
Agenten zagen zaterdag 20 juli rond 02.40 uur een auto slingerend over de A44 rijden. Bij een benzinestation ter hoogte van Oegstgeest heeft de politie de bestuurder, een 34-jarige Hagenaar, een stopteken gegeven. Nadat een blaastest mislukte, beledigde en bedreigde de Hagenaar de agenten. Hierop heeft de politie de man geboeid en in een surveillanceauto gezet om hem naar het politiebureau te brengen. In de auto werd een hoeveelheid softdrugs gevonden. In het politiebureau kwam de ademanalyse uit op 700 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, belediging en bedreiging. De technische recherche doet onderzoek naar de aangetroffen softdrugs.

Aanhouding Noordwijkerhout
De politie heeft zondagnacht 21 juli rond 02.15 uur een 37-jarige man aangehouden op grond van openbare dronkenschap. Agenten grepen in toen ze van af de hoek Zeestraat/Armentuin een portier van een uitgaansgelegenheid zagen worstelen met de verdachte. De agenten hebben de verdachte van de portier overgenomen. De verdachte is van Poolse afkomst en verblijft tijdelijk in Nederland. Hij wordt overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Man beroofd van gsm Leiden
Een 26-jarige Leiderdorper is zaterdag 20 juli rond 08.30 uur op de IJsselmeerlaan van zijn gsm beroofd. Hij fietste over het fietspad toen een rode scooter met een zwart zadel hem inhaalde. Tijdens het inhalen kreeg de Leiderdorper een duw waardoor hij van de fiets viel. De bijrijder van de scooter heeft hem vervolgens zijn gsm afgepakt. Hierna is het tweetal er op de scooter vandoor gegaan in de richting van de Willem de Zwijgerlaan.

Man beroofd Leiden
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de beroving van een 26-jarige Leidenaar in de nacht van zaterdag 20 juli. De politie is op zoek naar getuigen. Omstreeks 04.00 uur werd de man door vermoedelijk twee onbekende mannen met geweld beroofd van zijn portemonnee. De Leidenaar liep rond dit tijdstip het appartementencomplex aan de Koolstraat binnen, waarna hij in de toegangshal werd neergeslagen. Terwijl hij op de vloer lag werd hij geschopt en geslagen. De mannen namen hierna zijn portemonnee weg. De Leidenaar is met kneuzingen, bloeduitstortingen, hoofdletsel en een gebroken duim overgebracht naar het LUMC. De politie heeft direct een buurtonderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, team Centrum, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Man beroofd Leiden
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de beroving van een 29-jarige Leidenaar in de nacht van zaterdag 20 juli. Omstreeks 05.15 uur werd de Leidenaar op de Haarlemmerstraat ter hoogte van de Hartebrugkerk onder bedreiging van een steekvoorwerp door drie à vier personen beroofd van zijn mobiele telefoon en een geldbedrag. Nadat de Leidenaar de goederen had afgegeven werd hij door de personen weggestuurd. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, team Centrum, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).



Verkeerongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op zaterdag 20 juli omstreeks 18.35 uur raakten een 24-jarige bromfietser uit Oegstgeest en een 37-jarige automobilist uit Leiden betrokken. De automobiliste reed over de Pelikaanstraat komende uit de richting van de Langegracht. De automobilist wilde keren maar liet hierbij de van rechts komende bromfietser niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser liep schaafwonden op aan een arm.

Inbraak Koudekerk a/d Rijn
Uit een garage bij een woning aan de Dorpsstraat zijn in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 juli twee fietsen gestolen. Men is binnengekomen door een raam van de garage te forceren.

Onder invloed Alphen a/d Rijn
Agenten zagen zaterdag 2 juli rond 06.00 uur op de Verlengde Aarkade een automobilist snel wegrijden nadat deze de politieauto in het oog kreeg. Na een korte achtervolging troffen de agenten de auto aan op een parkeerplaats op de Leeuwerikstraat. De bestuurder werd vlakbij in de Nachtegaalstraat aangetroffen. De ademanalyse kwam uit op 260 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Rijden onder invloed en auto te water Leiderdorp
De politie heeft op zaterdag 20 juli even na 23.00 uur een 30-jarige man uit Leiden aangehouden nadat hij met een auto te water was geraakt aan de Zijloordkade. Getuigen zagen de man aan komen rijden vanuit de richting van de Touwbaan. Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed van alcohol toen hij de controle over de auto kwijtraakte en in het water reed. De bestuurder wist uit het water te komen maar ging er vandoor nadat een getuige hem had aangesproken. De politie hield de bestuurder op de Sumatralaan aan. De bestuurder werd naar het politiebureau overgebracht waar uit onderzoek bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Het voertuig bleek van een kennis te zijn. De Leidenaar had zonder toestemming de autosleutels uit de woning van de kennis weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. Ook weigerde de bestuurder mee te werken aan een blaastest. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen de Leidenaar.

Insluipers overlopen Moerkapelle
Een bewoonster van een woning aan de Bredeweg overliep op vrijdag 19 juli rond 20.30 uur twee nog onbekende mannen en een onbekende vrouw in haar woning. Na hun ontdekking gingen zij er in een auto vandoor. De vrouw miste vervolgens een geldbedrag uit de woning. De politie stelde direct een onderzoek in. Dit leverde tot op heden nog niet de aanhouding van de drie op. De politie zet haar onderzoek voort.

Diefstal vanuit woning Bodegraven
Op klaarlichte dag van vrijdag 19 juli werden uit een woning aan de Heemraadslaan ondermeer een dvd-speler, een videorecorder een aantal mobiele telefoons en diverse passen gestolen. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door via de brievenbus de deurklink aan de binnenkant van de deur te bedienen. De politie stelde een uitgebreid buurtonderzoek in. Dit leverde tot op heden nog geen resultaat op. De politie zet het onderzoek voort.

Inbraak in woning Waddinxveen
In de middag van vrijdag 19 juli werd er ingebroken in een woning aan de Busken Huetlaan. Van een flatwoning op de 1e verdieping werd een raam opengebroken. Daarna werd ingeklommen. Uit de woning is geld, zijn twee mobiele telefoons, een fotocamera en sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden Gouda
De politie hield op vrijdag 19 juli rond 21.40 uur op de Hoge Gouwe een 39-jarige automobilist uit Gouda aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse aan het politiebureau. De uitslag daarvan was 825 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt geweldplegers aan Gouda
De politie hield op zaterdag 20 juli rond 02.15 uur op de Bleekersingel twee Gouwenaars van 18 en 19-jaar aan. Zij werden er van verdacht kort daarvoor op de Boelekade drie jongeren uit Boskoop van 21, 18 en 22 jaar, te hebben geslagen en geschopt. De slachtoffers hielden er ondermeer kapotte lippen, afgebroken tanden en een opgezwollen gezicht aan over. De aanleiding voor het geweld ligt vermoedelijk in over en weer geuite opmerkingen. De politie zet het onderzoek voort.

Inbraak Gouda
In een woning aan de Kamperfoelielaan is zaterdag nacht 20 juli ingebroken. Men is via een bovenlichtje binnengekomen. Uit de woning zijn onder andere een gsm, sieraden en geld meegenomen.

Jongens krijgen klappen Gouda
Zaterdag 20 juli rond 01.15 uur hebben vier jongens onenigheid gekregen met twee andere jongens. Het viertal stond op de Boelekade, toen de twee jongens langsliepen. De twee zouden het viertal beledigende woorden hebben toegeroepen. Hierna zouden ze hen geschopt en geslagen hebben. Een 21-jarige Boskoper liep letsel aan zijn oog, wang en lip op. Ook zijn twee voortanden gedeeltelijk afgebroken.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Team pakt snelheidsduivels aan Rijksweg N11
Het regionaal verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft bij snelheidscontroles op de rijksweg N11 afgelopen zaterdag 30 mensen bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Met laserguns controleerde de politie bestuurders waarbij diegenen die te hard reden meteen door motorrijders werden aangesproken en bekeurd. Op de autoweg, waar een maximumsnelheid geldt van 100 km/u, waren snelheden van 150 km/u en hoger geen uitzondering. De N11 heeft gelijkvloerse kruisingen waar verkeerslichten het verkeer regelen. Rond de kruisingen geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. Als een bestuurder zou moeten remmen, heeft de auto bij een snelheid van 150 km/u al ruim 40 meter afgelegd voordat de bestuurder reageert. De remafstand is dan nog eens 140 meter.
De verkeersassistenten deelden niet alleen hoge geldboetes uit. Zij vorderden ook rijbewijzen in. Een 23-jarige automobilist uit Leiden moest zijn rijbewijs afgeven omdat hij 160 km/u reed. Bij een 41-jarige motorrijder uit Voorschoten werd een snelheid van maarliefst 185 km/u gemeten. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Verkeershandhaving in de komende week; maandag 22 t/m zondag 28 juli
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Ook controleert het regionaal verkeershandhavingsteam nog iedere week intensief op het dragen van de veiligheidsgordel; maandag in Noordwijk en Noordwijkerhout, dinsdag in Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkappelle, woensdag in Alphen aan den Rijn, donderdag in Leiden en vrijdag in Lisse, Hillegom en Voorhout. Enkele van deze gordelcontroles zullen worden gecombineerd met controle op het gebruik van alcohol.

Noot voor de redactie /

Politie Hollands Midden