Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 22-07-02 10:32

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
MAASSLUIS - Politiepersoneel van het Bureau Maassluis (district Waterweg) stelde zondagavond rond elf uur, naar aanleiding van klachten van omwonenden over een irritant gezoem, een onderzoek in een woning in de Keucheniusstraat in. Het geluid werd veroorzaakt door de illegale aftap van stroom voor een in de woning gevestigde hennepkwekerij. In totaal werden zo'n 300 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, aangetroffen en in beslag genomen. Naar de huurder van de woning, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* TWEE VROUWELIJKE DRUGSDEALERS IN KEET OP TIPPELZONE KEILEWEG

AANGEHOUDEN
Zondagavond omstreeks acht uur werden surveillerende politiemensen van het district Rotterdam-West op de tippelzone van de Keileweg aangesproken door een prostituee, die meldde dat er vanuit de daar gevestigde locatie van Keetje Tippel werd gedeald door twee vrouwen. Tijdens het onderzoek door de politiemensen bleek dat de beide vrouwen, een 31-jarige Rotterdamse en een 57-jarige Vlaardingse, zich inderdaad bezig hielden met drugsdealactiviteiten. In totaal werden er maar liefst ruim 500 zakjes met gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De beide vrouwen werd op grond van de Opiumwet aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* OVERVAL STATIONSRESTAURATIE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zondagmorgen kort na negen uur werd door een met een mes gewapende man een overval gepleegd op een stationswinkel van het Station Schollevaar. De overvaller had in de winkel wat artikelen gepakt, bedreigde bij het afrekenen plotseling met het mes een 21-jarige medewerker en sommeerde deze de kassalade te openen. Daaruit griste hij een nog onbekend aantal eurobankbiljetten en rende weg in de richting van de Vincent van Goghrade.