Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MINVenW: Spitsstrook A2 bij Vianen open

Vanaf maandag 22 juli kunnen automobilisten gebruik maken van een spitsstrook op de A2 vlakbij Vianen. Tijdens de spits wordt de vluchtstrook als extra rijstrook gebruikt. De reistijd voor de weggebruikers van de A2 wordt hierdoor aanzienlijk verminderd. De spitsstrook ligt tussen knooppunt Everdingen en de afrit Everdingen/Leerdam. De extra rijstrook is alleen tijdens de avondspits open. Omdat de vluchtstrook wordt gebruikt, worden er extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is er o.a. camerabewaking en zijn er om de ongeveer 500 meter pechhavens waar weggebruikers naar toe kunnen.

De spitsstrook is onderdeel van het benuttingbeleid van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dit beleid is erop gericht om reeds bestaand asfalt zo slim en efficiënt mogelijk te gebruiken. Rijkswaterstaat voert op korte termijn nog meer maatregelen in om de filedruk op de A2 te verminderen, in afwachting van de definitieve verbreding van de A2. Momenteel wordt er nog een spitsstrook aangelegd op hetzelfde traject maar dan richting Utrecht. Deze is in november 2002 klaar. Naast spitsstroken bestaat het maatregelenpakket uit toeritdoseringen. Dit zijn verkeerslichten aan het begin van een oprit. Hierdoor worden auto's in de spits één voor één op de snelweg toegelaten. Dit zorgt voor een rustiger wegbeeld die de doorstroming ten goede komt.

Afsluiting A27
Van 26 juli t/m 5 augustus is de A27 in de richting Breda tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Gorinchem volledig afgesloten voor alle verkeer in verband met groot onderhoud. De A2, inclusief de nieuwe spitsstrook, fungeert in die periode als omleidingsroute. Voor meer informatie over de afsluiting, kijk op www.fileplan.info.nl of bel 0800-weginfo (0800-9344636).

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Rijkswaterstaat Utrecht
Mark van der Vusse, 030 . 600 9784

22 jul 02 11:23