Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Bromfietser gewond

MONTFOORT Op zondag 21 juli raakte een bromfietser gewond bij een ongeval.

Rond 07.40 uur reed een 27-jarige bromfietser uit Gouda over de Achthoven Oost. Door nog onbekende oorzaak belandde hij in de rechterberm, raakte een lantaarnpaal en kwam ten val.

Door het ongeval bleek zijn rechter onderbeen op meerdere plaatsen gebroken te zijn. Hij is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Op zondag 21 juli hield de politie een alcoholcontrole.

De controle vond in de ochtenduren op de westelijke afrit van de rijksweg A2 bij Maarssen plaats. Van de 36 gecontroleerde bestuurders bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De man, 35 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, werd aangehouden.

Op het politiebureau saboteerde hij meerdere malen de ademanalyse, waardoor deze niet lukte. Vervolgens weigerde hij verdere medewerking. Tegen de man wordt proces-verbaal voor het weigeren van de ademanalyse opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brommobiel op rijksweg A2

BREUKELEN In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli reed een brommobiel over de rijksweg A2.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat een brommobiel tussen Maarssen en Breukelen over de A2 zou rijden. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen dat de brommobiel de afslag bij Breukelen nam en de Stationsweg opreed. In het voertuig zaten twee personen. De bestuurder kreeg een stopteken.

De man, 79 jaar oud en afkomstig uit Noorden, verklaarde op de Zuilense Ring te hebben bemerkt dat hij fout reed. Hij vond het echter te gevaarlijk om te keren en was vervolgens de rijksweg A2 opgereden. Hij had daar zijn weg via de vluchtstrook vervolgd. Na een ernstige waarschuwing mocht de man zijn weg via de binnenwegen vervolgen.

Mishandeling

WOERDEN Op zondag 21 juli is een jongen door een man in het gezicht gestompt.

Rond 13.30 uur reed een 16-jarige jongen met zijn bromfiets over de Magnolialaan. Hij zag daar een man en een vrouw over het trottoir lopen. Hij zag dat de man naar zijn scooter wees en stopte om te vragen of er iets was. De man kwam daarop naar hem toelopen en stompte hem in zijn gezicht. Daarna liepen de man en vrouw door. De jongen liep een bloedneus op. De politie stelt een onderzoek naar deze mishandeling in.

Auto-embleem dieven
MAARSSEN Op zondag 21 juli is een jongen voor de diefstal van auto-emblemen aangehouden.

Rond 17.25 uur zag een getuige dat op het Zebraspoor drie jongens probeerden een embleem van een auto te stelen. Hij ging achter de jongens aan en wist één van hen, een 12-jarige jongen uit Maarssen, aan te houden.

De jongen is met politiemensen door de wijk Maarssenbroek gereden en wees 15 auto`s aan waarvan de emblemen waren gestolen. Eén auto had lakschade bij het embleem, maar het was niet gelukt het embleem los te krijgen.

De jongen is in het politiebureau ingesloten. Naar hem en zijn mededaders wordt een onderzoek ingesteld.

Katten belagen eend
MAARSSEN In de nacht van zondag 21 op maandag 22 juli werd een eend door meerdere katten belaagd.

Rond 03.00 uur meldde een bewoner van de Boomstede dat een eend het met een vijftal katten aan de stok had. Ter plaatse troffen de politiemensen inderdaad de eend aan. Het diertje zat midden op de weg en werd lastig gevallen door meerdere katten. De politiemensen spraken de katten vermanend toe en om een eind te maken aan deze oneerlijke strijd hebben zij de eend vervolgens onder de arm genomen. In overleg met de eend besloten zij het dier een paar sloten verderop te water te laten.