Ingezonden persbericht

Adobe brengt professionele videobewerking via de desktop naar hoger plan met introductie van Adobe Premiere 6.5

Adobe Premiere 6.5 biedt mogelijkheden voor end-to-end bewerking met real-time preview, professionele titelsequenties en DVD-export

Amsterdam, 22 juli 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing, kondigde vandaag een nieuwe versie aan van Adobe® Premiere®, de bekroonde software voor digitale videobewerking van het bedrijf. Adobe Premiere 6.5 biedt een complete bewerkingsomgeving, van Real-time Preview en de Adobe Title Designer tot en met ondersteuning voor MPEG2-export en DVD-authoring, voor het creëren en leveren van professionele, verfijnde videoproducties.

Adobe Premiere 6.5 biedt een zeer uitgebreide ondersteuning van videohardware, waaronder de nieuwste Sony DVCAM apparatuur en toonaangevende kaarten van andere leveranciers voor het vastleggen van beeldmateriaal, waardoor de beeldbewerkers hun workflow aan hun persoonlijke wensen kunnen aanpassen. Ongeacht of het gaat om het in real-time via een laptop bewerken van beeldmateriaal of het gebruik van een niet-gecomprimeerd, meerlaags real-time systeem, Adobe Premiere is de ideale aanvulling op nagenoeg ieder bewerkingspakket.
"Onze klanten hebben behoefte aan het volledige aanbod aan marketingservices, van het concept tot de productie van DVD's, cd-rom's en webcontent," aldus Dennis Chominsky, president van PFS Marketwyse, een geïntegreerde reclame- en marketingfirma met klanten zoals JVC Professional en Washington Mutual. "De professionele functies in Adobe Premiere 6.5 bieden ons de mogelijkheid om efficiënter dan ooit tevoren voor onze klanten projecten van uitzonderlijke kwaliteit te produceren." Tijdens het bewerkingsproces kunnen de videobewerkers met behulp van de real-time preview-functies in Adobe Premiere 6.5 hun productiviteit enorm verhogen doordat zij minder tijd kwijt zijn aan het converteren van projecten. De gebruiker kan de effecten, titels en overgangen die hij maakt direct bekijken. Bovendien kunnen videobewerkers met behulp van de nieuwe Adobe Title Designer hun projecten voorzien van titelsequenties van uitzendkwaliteit. De gebruiker kan met de meer dan 100 meegeleverde sjablonen en typografische functies, waaronder contourtekst, spatiëring en kerning, snel buitengewone resultaten creëren. Adobe Premiere 6.5 bevat bovendien meer dan 90 Adobe fonts van topkwaliteit, speciaal geselecteerd voor gebruik in videoproducties.
"Adobe Premiere is met zijn ongeëvenaarde hardwareondersteuning, geavanceerde nieuwe functies en ondersteuning voor meerdere platforms op dit moment de meest veelzijdige tool op het gebied van professionele videobewerking," aldus Bryan Lamkin, Adobe senior vice president of graphics. "Of het nu gaat om het creëren van een digitale film, documentaire of trainingsvideo, met Adobe Premiere 6.5 heeft de gebruiker een krachtige tool in handen voor het creëren van opmerkelijke videoproducties." Adobe Premiere 6.5 biedt complete, betaalbare tools voor videobewerking, die geschikt zijn voor het produceren van professioneel videomateriaal voor DVD, videotape, het web, cd-rom en film. Gebruikers van Windows kunnen MPEG2-bestanden exporteren met behulp van de nieuwe Adobe MPEG Encoder en vervolgens de bijgeleverde versie van DVDit! LE gebruiken om DVD's samen te stellen. Gebruikers van Macintosh plukken de voordelen van de integratie met Apple iDVD en DVD Studio Pro, waarmee de gebruiker de mogelijkheid heeft MPEG2-bestanden direct vanaf de Adobe Premiere tijdlijn te exporteren. Videobewerkers kunnen met behulp van de geavanceerde audiofuncties in Adobe Premiere 6.5 hun audiomateriaal verfijnen. SmartSound QuickTracks van Sonic Desktop en 11 nieuwe brontracks bieden bijvoorbeeld royaltyvrije audio, waarvan de lengte kan worden aangepast aan de lengte van een project. Bovendien bevat het pakket drie TC Works DirectX plug-ins voor Windows en TC Works SparkLE, software voor 2-tracks stereo geluidsbewerking voor Mac OS. Adobe blijft de unieke productintegratie bieden met Adobe Premiere-, After Effects®-, Photoshop®- en Illustrator®-software, die samen de Adobe Digital Video Collection vormen. Adobe Premiere 6.5 omvat vijf extra special effect filters uit Adobe After Effects, inclusief Blend, Channel Blur, Directional Blur en Lightning. Adobe Premiere 6.5 ondersteunt de nieuwste besturingssystemen, waaronder Windows® XP en Mac OS X. Surf voor een compleet overzicht van de functies van Adobe Premiere 6.5 naar .
Prijzen en verkrijgbaarheid
Naar verwachting is Adobe Premiere 6.5 voor Windows XP, 98SE, 2000 en ME evenals Macintosh OS 9 en OS X in het derde kwartaal van 2002 verkrijgbaar. De verwachte verkoopprijs voor de Engelstalige of Franstalige versie bedraagt EUR 699,- voor alle platforms. Geregistreerde gebruikers van eerdere versies van Adobe Premiere kunnen voor EUR 175,- upgraden naar versie 6.5. Adobe Premiere 6.5 zal ook worden opgenomen in de volgende versie van de Adobe Digital Video Collection. Informatie over andere taalversies is beschikbaar via www.adobe.com/premiere Alle genoemde prijzen zijn geschatte verkoopprijzen, exclusief BTW. Voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden en de upgradevoorwaarden kunt u kijken op: www.adobe.com/products.
Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Nokia is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Nokia Corporation. Palm OS is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Palm, Inc. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum