Stadsdeel Zeeburg

Skatebaan op Kop Java-eiland

Op de Kop van het Java-eiland is gestart met het verbeteren van de asfaltlaag en het definitief inrichten van de speelvelden. Bovendien wordt een skatebaan aangelegd.

Verharding en inrichting speelveldjes
Herstel van het asfalt is noodzakelijk omdat een groot deel van het geasfalteerde terrein niet aan de vereiste kwaliteit voldoet. Op enkele plekken zijn gevaarlijke gaten ontstaan met een onveilige situatie als gevolg, vooral voor de speelvelden.

Het tijdelijke parkeerterrein wordt gedeeltelijk ook opnieuw geasfalteerd. Om het parkeerterrein herkenbaarder en fraaier te maken, worden paaltjes geplaatst en belijning aangebracht. De aanvankelijk geplaatste betonblokken worden verwijderd.

Deze werkzaamheden duren tot uiterlijk 2 augustus. Daardoor is tot die datum het parkeerterrein tijdelijk gehalveerd. Als de nieuwe belijning wordt aangebracht, in de laatste week, kan tijdelijk niet worden geparkeerd op het parkeerterrein. Dit wordt met borden aangegeven.

Skatevoorziening
Kortgeleden is door een aantal jongeren en ouders van het Java-eiland het idee geopperd om een skateplaats voor jongeren te creëren. Eén van de redenen is, dat er behoefte is om in de omgeving een `eigen' ruimte te hebben om veilig te skaten. Deze jongeren hebben ook bij de centrale stad aan de bel getrokken om een skatevoorziening financieel mogelijk te maken. Omdat in het Oostelijk Havengebied weinig geschikte speelruimte is voor deze groep, heeft de verantwoordelijk wethouder van de centrale stad ingestemd met het initiatief en een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld.

Daarna is bekeken in welke omgeving een dergelijke skatevoorziening het beste op zijn plaats zou zijn. Er is gekozen voor het terrein van de Kop Java omdat daar voldoende ruimte beschikbaar is en de aanwezige speelvoorzieningen in combinatie met de skatevoorziening elkaar zullen aanvullen en versterken. Omdat het terrein van de Kop Java `open' moet blijven voor het organiseren van evenementen, komt de skate-voorziening aan de buitenrand, zodat de objecten niet in de weg staan. Daarom wordt het huidige trapveldje verplaatst naar de westkant van het basketbalveld.

Momenteel wordt hard gewerkt aan het ontwerp van de skatevoorziening Een professioneel skatebureau adviseert hierbij. Ook wordt overlegd met een aantal jongeren uit de doelgroep, welke zeer enthousiast zijn. De verwachting is, dat binnen een aantal maanden de skatebaan geplaatst kan worden.

Het initiatief tot de skatevoorziening en het ontwerp daarvoor, wordt binnenkort besproken met de Commissie Kopzorgen. De aandachtspunten die uit deze bespreking naar voren komen, worden meegenomen in het definitieve plan.

Meer informatie
Met vragen over de inrichtingswerkzaamheden kunt u terecht bij het stadsdeel Zeeburg, Tiziana Warmerdam, tel. (020) 608 07 11. Voor vragen over beheer en onderhoud van de openbare ruimte kunt u het gratis informatienummer 0800 93 32 874 van het stadsdeel bellen.