Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-07-2002
1e persbericht van maandag 22 juli 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Zondagavond om 18.45 uur is op de Neckerspoel een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij bedreigde, schopte en sloeg daar een NS-medewerker. De Eindhovenaar had de medewerker om geld gevraagd, die daar niet van gediend was. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagavond rond 23.45 uur is op de Willemstraat een 22-jarige automobilist uit Liessel gecontroleerd. De APK van zijn auto was verlopen. In de auto is een stiletto aangetroffen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Maandagmorgen rond 1.00 uur zijn op de St. Petrus Canisiuslaan twee mannen, 19 en 26 jaar, uit Polen aangehouden. Zij hadden daar aan geparkeerde autos gerommeld. De ge-waarschuwde politie trof hen aan. De bij verdachten in hun rugzak aangetroffen inbrekers-gereedschap is veilig gesteld. De mannen zijn voor onderzoek overgebracht naar het politie-bureau.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Maandagmorgen om 2.00 uur is op de Vestdijk een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Getuige zag dat hij daar een fiets wegnam. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. De fiets is veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Brand
Vannacht rond 2.20 uur brandde een bedrijf op de Steenoven gedeeltelijk af. De buiten op het terrein van het bedrijf liggende kunststofplaten zijn door tot nu toe onbekende oorzaak in brand geraakt. De brandweer bluste de brand. Het bedrijf liep flinke rook- en waterschade op.

Eindhoven: Alcohol
Op de Heliconstraat is maandagmorgen rond 2.25 uur een 46-jarige automobilist uit Eind-hoven gecontroleerd. Een politiepatrouille zag dat de bestuurder slingerend reed. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 2.00 pro mille. Zijn rijbewijs was reeds eerder ingevorderd. De man had een ontzegging voor het rijden met een motorvoertuig. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Zondagavond rond 19.40 uur is op de Kasteel Traverse een 40-jarige automobilist uit Hel-mond aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een geparkeerde bus gereden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1.10 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Verdachte belediging aangehouden
Zondagavond om 22.45 uur is op het Sassenplein een 38-jarige man uit Helmond aange-houden. De man stond daar ruzie te maken met zijn ex-vriendin. Een politiesurveillance sprak hem daarop aan. De man nam dat niet en voegde onwelvoeglijke taal naar de agenten. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning op de Suurhoffstraat. Onbekend is hoe men de woning binnendrong. Uit de woning zijn accessoires van muziekinstrumenten, persoons-bescheiden en een videocam gestolen.

Helmond: Verdachten mishandeling aangehouden
Maandagmorgen rond 1.15 uur zijn op de Havenweg 2 zusjes, 18 en 22 jaar, uit Helmond aangehouden. Zij hadden in een horecagelegenheid de bedrijfsleidster mishandeld. De 22-jarige Helmondse gooide een kandelaar met daarin een brandende kaars tegen de bedrijfsleidster aan. Haar 18-jarige zuster trok vervolgens enkele plukken haar uit het hoofd van het slachtoffer. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Rips: Snelheidscontrole
Zondagmiddag tussen 12.00 en 16.40 uur is op de Stippelberg een snelheidscontrole ge-houden. 1365 voertuigen zijn gecontroleerd. 177 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/u.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen rond 6.45 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Binderendreef en Vlierdenseweg een 27-jarige motorrijder uit Eindhoven gewond. Hij reed op genoemde krui-sing. Een 70-jarige automobilist uit Deurne die over de Vlierdenseweg genoemde kruising opreed, verleende geen voorrang aan de motorrijder. De motorrijder kwam ten val en liep een pijnlijke schouder op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Diefstal auto.
Tussen vrijdagavond 18.00 en maandagmorgen 7.30 uur is van een bedrijfsterrein op de Dragonder een witte bestelauto, Nissan Patrolwagon, kenteken VS-FH-46, gestolen. Toegang tot het bedrijfsterrein is verkregen na het vernielen van het hekwerk.

Hooge Mierde: Inbraak in een woning
Zondag tussen 13.00 en 19.00 uur is ingebroken in een woning op de Poppelsedijk. Een ruit aan de voorzijde is vernield. Uit de woning zijn 2 gsms, 1 scheerapparaat een portemonnee en autosleutels gestolen. Tevens is de bij de woning staande blauwe personenauto, Renault Laguna, kenteken RN-FN-40 weggenomen.

Lieshout: Aanrijding met gewonde
Zondagavond rond 19.20 uur raakte bij een aanrijding op de Beekseweg een 46-jarige auto-mobilist uit Lieshout gewond. Hij reed daar richting Beek en Donk. Achter hem reed een 26-jarige automobilist uit Lieshout. De 46-jarige man remde af. Hij wilde een links gelegen oprit in draaien. De 26-jarige Lieshoutenaar kon niet tijdig zijn auto tot stilstand brengen. Een aanrijding was het gevolg. De 46-jarige automobilist klaagde over nekpijn en duizeligheid.