Ingezonden persbericht

Trend Micro detecteert alle virussen in recente virustest van AV-Test.org SOHO-antivirusoplossingen van Trend Micro blokkeren meest voorkomende virussen

Utrecht, 22 juli 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), wereldwijd leverancier van netwerkantivirus- en internetbeveiligingsoplossingen, detecteerde met haar antivirusoplossing PC-cillin(tm), voor thuis- en kleine kantooromgevingen 100% van de voorkomende virussen in een recente virustest van AV-Test.org. Deze internationaal erkende testorganisatie voor virussen voerde de test uit in opdracht van het Duitse computermagazine PC Welt. De SOHO-antivirusoplossing PC-cillin signaleerde alle 'In The Wild'-virussen (ITW). Dit zijn de virussen die op het moment van de test actief zijn.

AV-Test.org vergeleek in de test tien antivirusprogramma's die ondersteund worden door Windows ME en XP. De programma's werden getest op de volgende criteria.
* ITW-virusdetectie, op verzoek en bij binnenkomst van het virus.
* ZOO-virusdetectie, voor virussen die nog nooit eerder verspreid zijn of sporadisch voorkomen, op verzoek.
* Prestatie- en scantijd, op verzoek en bij binnenkomst van het virus.
* Gearchiveerde en gecomprimeerde bestanden, op verzoek beschikbaar.
Naast een detectiepercentage van 100% voor ITW-virussen, zowel op verzoek als bij binnenkomst van het virus, realiseerde PC-cillin ook de hoogste scansnelheid.

Raimund Genes, President van Trend Micro Europe: "De uitkomsten van deze onafhankelijke test onderstrepen de kracht van de technologie van Trend Micro. Hierdoor wordt bevestigd dat we één van de belangrijkste leveranciers zijn van hoogwaardige antivirusoplossingen voor thuisgebruik en toepassingen binnen kleinere kantoren."

De resultaten van de test zijn te vinden via www.av-test.org

In eerdere evaluaties van AV-Test.org bereikte HouseCall(tm), de gratis on line virusscanner van Trend Micro, de beste testresultaten. Ook ScanMail(tm) voor Lotus Notes 4.0 en 5.0, ScanMail(tm) voor Microsoft Exchange 5.5 en Microsoft Exchange 2000, en ServerProtect(tm), realiseerden de hoogst mogelijke score van 100% detectie. Deze oplossingen werden getest op het signaleren van DOS-bestandsvirussen, Microsoft Windows 32-bit bestandsvirussen, macro- en script-virussen.

AV-Test.org
AV-Test.org is een project van de Business Information Workgroup van het Institute of Technical and Business Information Systems van de Otto-von-Guericke Universiteit van Maagdenburg in Duitsland. De organisatie test regelmatig antivirussoftware voor bedrijven en IT-publicaties.

PC-cilin
Met PC-cillin biedt Trend Micro thuisgebruikers haar enterprise class antivirustechnologie in de vorm van een betaalbare en eenvoudig te gebruiken oplossing. PC-cillin is speciaal ontwikkeld voor het blokkeren van alle virussoorten, inclusief nieuwe bedreigingen die via websites, e-mail, netwerkservers, cd-roms of diskettes kunnen worden doorgegeven en privé of vertrouwelijke informatie zouden kunnen blootleggen. Verder voorkomt deze oplossing toegang tot verdachte en krenkende sites en biedt het thuisgebruikers een betrouwbare en beheerbare antivirusoplossing. PC-cillin is geschikt voor alle Windows-desktop-besturingssystemen, inclusief Windows 2000 en Windows XP.

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: www.trendmicro.co.uk/