Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 16-07-2002

Subsidie monument
De eigenaar van een gemeentelijk monument aan de Dirk van Ameijdestraat krijgt een tegemoetkoming in de kosten van vervanging en/of restauratie van ´beeldbepalende, kwetsbare elementen´ van het monument.

Verkoop strookje grond
De eigenaar van een pand aan de Korenaar mag het stukje grond van ca 67 m2 naast zijn woning aankopen. Deze grond is nu eigendom van het Woningbedrijf.

Zorgboerderijen
Het college stemt in met een tweetal principeverzoeken voor het exploiteren van een zorgboerderij bij bestaande agrarische bedrijven. Bij een bedrijf aan de Langedonksedijk wil men een zorgboerderij met kinderboerderij ten behoeve van mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking exploiteren. Bij een bedrijf aan de Nieuwedijk zijn plannen om een zorgboerderij voor licht dementerende en hulpbehoevende ouderen te exploiteren.

Recreatieruimte
Camping Latour heeft dringend behoefte aan een
recreatieruimte/berging.Volgens het bestemmingsplan is op de geplande plek echter een kinderboerderij gepland. Om dit gebouw toch te realiseren kan een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 WRO worden gestart. Het college is in principe bereid om daaraan medewerking te verlenen. Camping Latour kan daartoe een aanvraag indienen.

Leerlingenvervoer
Het leerlingenvervoer zal in het schooljaar 2002/2003 verzorgd worden door de volgende vier bedrijven: Taxibedrijf Van den Oetelaar (naar Tilburg, Heeze, enkele scholen Eindhoven en Veldhoven), Van der Heijden Taxi (naar Bladel en enkele scholen in Eindhoven), Liebregts Taxicentrale (naar Boxtel) en Taxi Van de Loo (naar Son en Breugel).

Aanleg fietspad Erica
Defensie wil een fietspad langs de Erica aanleggen. Het college heeft echter bezwaar tegen de voorgestelde toplaagverharding, omdat de ervaring leert dat bij een dergelijke constructie na verloop van tijd klachten ontstaan over het gebruik van het fietspad, met name in herfst en winter. Met defensie wordt opnieuw overlegd over de constructie en wanneer zij bij hun besluit blijven, dan is de gemeente niet bereid om het in beheer en onderhoud te nemen.