CARGLASS

Zijruit rechterzijde bestelwagens verkleint kans op ongeluk

Wetswijziging grijskenteken autos
Zijruit aan rechterzijde vergroot veiligheid fietsers

Na het doorvoeren van een wetswijziging is het toegestaan om in bedrijfswagens met grijs kenteken een niet geblindeerde ruit te plaatsen aan de rechterachterzijde. De wetswijziging is doorgevoerd om het aantal ongevallen te verminderen. Momenteel voorziet Carglass ANWB wegenwachtautos van zijruiten.

Tot voorkort was het niet toegestaan om niet geblindeerde ruiten te hebben in het achterste deel van de zogenaamde grijskentekenautos. Inmiddels is er echter een wetswijziging doorgevoerd die toestaat om aan de rechterzijde van de bestelauto één ruit in de laadruimte te plaatsen. Deze wetswijziging is doorgevoerd nadat onderzoek heeft uitgewezen dat het vergroten van het zichtsveld een belangrijke factor is in het terugdringen van het ongevalsrisico.

De ANWB Wegenwacht heeft Carglass gevraagd de wegenwachtautos te laten voorzien van een niet geblindeerde zijruit in de laadruimte van de autos. Afgelopen weken is gestart met het plaatsen van de ruiten en naar verwachting is het karwei aan het einde van de zomer afgerond.

22 jul 02 14:29