Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-07-2002 Persberichten District Maastricht (Rkey; 13.45 u) Maandag, 22 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; verdovende middelen
Bij controle afgelopen zondagmiddag op de Professor van Italliestraat in Maastricht van een 20-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats, bleek dat de man verdovende middelen bij zich had. Hij een elftal gevouwen papiertjes bij zich met daarin cocaine. Die werden samen met het geld (Euro 335,--) dat hij bij zich had eveneens in beslag genomen. De politie zag de verdachte even tevoren die zondagmiddag op de Grote Gracht op een snorfiets rijden en wilde hem controleren. Toen de agenten hem aanspraken draaide hij zijn snorfiets en reed weg. Vervolgens zag de politie hem later lopen op de Prof.van Italliestraat en bleek hij bij controle verdovende middelen bij zich te hebben. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De snorfiets werd in de omgeving teruggevonden en voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie stelt een nader/verder onderzoek in.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Het slingerende rijgedrag van een 40-jarige automobilist uit Maastricht trok afgelopen zondagavond op de Dorpstraat/Rijksweg in Maastricht de aandacht van een politiepatrouille. Bij controle van de automobilist bleek dat hij onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks middernacht kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Memorielaan / Koning Swentiboldstraat in Maastricht c.q. dat er enkele personen mogelijk aan het inbreken waren. De politie die terplaatse ging trof in de omgeving, op de Oostermaasweg een tweetal mannen (22/28) uit Maastricht aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Die worden ervan verdacht even tevoren een tuintafel uit de tuin van een woning in de omgeving te hebben gestolen. Bij nader onderzoek in de omgeving vond de politie de tuintafel terug en nam die in beslag. Beide verdachten werden op verdenking van diefstal overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.