Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-07-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 13.50 u) Maandag, 22 juli 2002

District Kerkrade

Heerlen; heterdaad
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Voskuilenweg in Heerlen vermoedelijk werd getracht in een woning in te breken. De politie die snel ter plaatse ging trof inderdaad aan de achterzijde van een woning een 19-jarige jongeman uit Heusden/Zolder (B) aan die meteen bekende dat hij in het pand wilde inbreken. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagavond op de Beersdalweg in Heerlen van een 30-jarige bestuurster van een auto uit Voerendaal bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de vrouw ruim tweemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Bingelrade; aanrijding
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 04.00 uur vond op de Dorpsstraat in Bingelrade een aanrijding plaats. Een 38-jarige automobilist uit Bingelrade botste met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een lichtmast. Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade/Simpelveld; verdovende middelen
Bij controle afgelopen zondagavond op de Feldbiss in Kerkrade van een 35-jarige vrouw uit Aken (D) zien de politie-agenten nog juist dat de vrouw iets liet vallen. Bleek te gaan om een bol (totaal 10 gram) heroine en cocaine. Die werden in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij controle diezelfde zondagavond op de Rode Put in Simpelveld van een 22-jarige automobilist uit Kerkrade bleek dat die allerlei softdrugs bij zich had. Daarbij gaat het om taal zon veertig gram marihuana, hashish en enkele joints. Die werden allemaal in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.