Korps: Friesland, plaats: Fryslân 22-07-2002
Politieberichten van 22/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Franeker: dodelijke steekpartij
Het slachtoffer is genaamd Wilhelmina Pinedo, oud 35 jaar. Uit het onderzoek tot op heden is gebleken, dat de steekpartij zich buiten op straat voor de horecagelegenheid heeft voortgedaan. Met justitie vindt in de loop van vandaag overleg plaats over het tijdstip van voorgeleiding. Zie ook de politieberichten van 20/7 (13.00 uur) t/m 21/7 (13.00 uur) en van 21/7 (13.00 uur) t/m 22/7 (13.00 uur)

Leeuwarden: dodelijke aanrijding
De naam van de motorrijdster, die bij de aanrijding op de Hendrik Algraweg dodelijk verongelukte, is: Yda Margaretha Plat, oud 43 jaar, gewoond hebbende te Heerenveen. Zie ook de politieberichten van 21/7 (13.00 uur) t/m 22/7 (07.00 uur)

Lemmer: man te water
Maandag omstreeks 02.45 uur kwam er een melding binnen dat een man in het water van het Waaigat aan de Flevostraat was gevallen. De man, een 29-jarige inwoner van Meijel, was ondertussen door omstanders uit het water gehaald. Het slachtoffer probeerde in een bootje te stappen, dat naast de brug lag afgemeerd. Hij viel in het water en kwam niet meer boven. Zijn vriendin begon daarop te gillen, waarop een 23-jarige inwoonster van Nijmegen in het water sprong en het slachtoffer samen met een 25-jarige inwoner van s-Gravenhage uit het water haalde. Op de wal begonnen zij het slachtoffer direct te reanimeren, waarna hij weer begon te ademen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De beide redders bedankt voor hun kordate optreden.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Maandag omstreeks 06.00 uur werd op het terrein van een bedrijf aan de Drachtsterweg een 22-jarige inwoner van Hurdegaryp aangehouden. De verdachte had ingebroken in een aldaar geparkeerd staande auto en bevond zich op het moment van de aanhouding in de auto. Hij had de rechter achterruit vernield. Uit de auto werd niets weggenomen. De man was het bedrijfsterrein opgekomen door vernieling van het gaas in het hek. Van verschillende autos, die op het terrein stonden, had hij een band lek gestoken. Een medewerker van het bedrijf, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Hoe groot de schade is, is op dit moment nog niet bekend. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De man is ingesloten.

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Franekerstraat. Waarschijnlijk is gebruik gemaakt van een valse sleutel. De auto vertoonde geen braakschade. Uit de auto werden weggenomen een radiocompactdisc-speler, een beeldscherm van het navigatiesysteem en 10 compactdiscs. De waarde van het ontvreemde bedraagt ongeveer 2000.- De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding lichtgewonden
Maandag omstreeks 08.00 uur reed een 24-jarige inwoonster van Heerenveen met haar auto over de K.R. Poststraat. Zij zag te laat dat een personenauto, bestuurd door een 58-jarige inwoner van Sneek, voor haar op de rijbaan stilstond. Zij botste op haar voorligger. Twee inzittenden van de stilstaande auto, een 47-jarige vrouw en een 32-jarige man, beiden uit Sneek, klaagden over pijn in hun nek en werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Harlingen: inbraak autos
Van zondag op maandag werd ingebroken in een zestal autos, die geparkeerd stonden op de Westerzeedijk. Van alle autos was een zijruitje ingeslagen. De autos werden doorzocht en hoofdzakelijk werd de geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars zullen worden ingelicht en de aangiftes worden opgenomen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272