Gemeente Bergen


Schade aardbeving melden bij gemeente


Persbericht

Datum 22 juli 2002

Plaats Nieuw Bergen

Eventuele schade aardbeving melden bij gemeente

Vanochtend rond 7.45 uur heeft een aardbeving plaatsgevonden. Deze beving was ook in de gemeente Bergen merkbaar. Het epicentrum van deze beving lag in Duitsland, zo'n 15 kilometer ten oosten van Kerkrade. Het KNMI heeft de sterkte van de beving ingeschat op 4,9 tot 5,0 op de schaal van Richter. Bij een dergelijke kracht kan schade ontstaan aan oude huizen. Als u schade heeft als gevolg van deze beving meld dit dan bij uw gemeente. Voor schademeldingen in de gemeente Bergen kunt u contact opnemen met de centrale balie in het gemeentehuis, (0485) 34 83 83.

Bij de opgetreden aardbeving is mogelijk de Wet Tegemoetkoming schade van toepassing. Op dit moment is hierover nog onduidelijkheid. Alle ontstane schade wordt echter geregistreerd.

Melden schade

Als u schade heeft, neem dan contact op met de centrale balie in het gemeentehuis. U wordt dan doorverbonden met medewerkers van bouwzaken. Deze medewerkers komen de schade bij u opnemen en maken hiervoor met u een afspraak. De centrale balie is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken bij de servicelijn, (0485) 34 13 68. Geef duidelijk aan dat het om een schademelding aardbeving gaat. U wordt vervolgens teruggebeld door de medewerkers van bouwzaken. Voor alle duidelijkheid: op dit moment is er nog geen duidelijkheid of de Wet Tegemoetkoming schade van toepassing is.