Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 22 juli 2002

---

Hennepkwekerij in Huissen opgerold
Op zondag 21 juli 2002 kwam rond 12.00 uur een melding binnen dat was ingebroken in een woning aan De Biezen in Huissen. Een raam van de woning bleek te zijn opengebroken. In de woning werd door de politie niemand aangetroffen. Ook was onduidelijk of er goederen uit de woning waren ontvreemd. Bij nader onderzoek in de woning bleek dat in meerdere vertrekken een hennepkwekerij was. In totaal werden ruim 600 planten aangetroffen. De hennepkwekerij is geheel ontmanteld en alle goederen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken dat de woning werd gehuurd door een 39-jarige persoon. Tegen deze man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven in Elst
Zaterdag 20 juli 2002 is door twee winkeldieven kleding gestolen uit een sportzaak aan de Dorpsstraat in Elst. De twee verdachten probeerden er met een fiets en een bromfiets tussenuit te knijpen richting Arnhem. De eigenaar van de sportzaak zette hierop de achtervolging in met de auto en wist de politie erbij te praten. Beide verdachten konden worden aangehouden. Bij de aanhouding ontstond aan twee dienstauto's schade, omdat de daders niet wilden stoppen.
Extra politiecontrole
Elst - In navolging van de donderdag stond ook vrijdag 19 juli 2002 bij politie Gelderland-Midden in het teken van het vierdaagse project. Samen met het Verkeershandhavingsteam werden vrijdag de gehele dag controles gehouden. Deze controles waren gericht op verkeer, alcohol en openbare orde. Locaties van de controles waren de Rijksweg Noord, de Aamsestraat en de omgeving van het station Elst. De controles leverden 11 processen verbaal op voor rijden onder invloed, 8 bekeuringen voor het nuttigen van alcohol op straat, de aanhouding van 2 fietsendieven, 1 keer wildplassen, 22 maal voor het rijden zonder helm, 8 keer fout parkeren en 250 maal voor het rijden met een te hoge snelheid vanaf het station richting de Rijksweg.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl