Royal Dutch Petroleum

Shell-ambassadeurs in de startblokken

Een team van Shell-medewerkers staat klaar om het land in te trekken. Deze 'ambassadeurs' willen graag vertellen over wat Shell doet én waarom.

Deelnemen aan een symposium. Gastspreken voor een groep wijkbewoners. Discussiëren met studenten. In debat met maatschappelijke organisaties. De Shell-ambassadeurs kunnen op een breed terrein uit de voeten. Hun kennis en achtergrond sluiten aan bij het doel van hun optreden.

'Onze ambassadeurs zijn snel en flexibel inzetbaar', zegt initiatiefnemer Tim van Kooten, zelf ook lid van het korps ambassadeurs. 'Wij willen laten horen en zien dat het Shell menens is met de maatschappelijke dialoog. Daarmee willen we bijdragen aan het onderhouden van de relatie tussen Shell en de samenleving. Onze ambassadeurs maken niet alleen gebruik van officiële bedrijfsstandpunten, maar ook van eigen inzichten en ervaringen.'

Shell-ambassadeurs hebben eerder verteld over deze onderwerpen:
· Het hoe en waarom van duurzaam ondernemen?
· Het 'Shell Report', ervaringen op weg naar een duurzamer toekomst
· De Shell Business Principles, een voorbeeld van bedrijfsethiek
· Op weg van oliemaatschappij naar energiebedrijf
· Shell-scenario's, schetsen van een energierijke toekomst
Het informeren naar of aanvragen van een Shell-ambassadeur is eenvoudig. Een telefoontje of e-mail naar Brigitte Rijnhout is voldoende: telefoon 070-3778787, e-mail brigitte.m.rijnhout@shell.com. Het (eventueel) afwijzen van een verzoek zal worden gemotiveerd.