Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 22-07-2002 16.55 uur Berichten van maandagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Buitenboordmotor gestolen
COEVORDEN - Vanaf een speedboot die ligt afgemeerd aan een steiger in het water langs de Melkkade in Coevorden, is in de nacht van zondag op maandag een buitenboordmotor gestolen. De eigenaar ontdekte maandagmorgen de diefstal. Waarschijnlijk is de motor afgevoerd met een auto.

Gereedschap buitgemaakt bij inbraak
DALEN - Bij een inbraak in een loods aan het Kleine Veld op het industrieterrein in Dalen is het afgelopen weekeinde veel gereedschap gestolen. Men drong de loods binnen door een raam open te breken. Uit de loods zijn meerdere kettingzaken, bladblazers en heggenscharen gestolen. De waarde is nog niet bekend. Waarschijnlijk zijn de gestolen gereedschappen vervoerd met een auto.

Trike gestolen
NORG - Uit een materiaalruimte op het voetbalveld aan de Schapendrift in Norg is het afgelopen weekeinde een grijze Yamaha Trike gestolen. De toegangsdeuren naar de ruimte werden opengebroken. De Trike is naar de Schapendrift gereden of getrokken en daar waarschijnlijk in een busje of vrachtauto geladen.

Vier gewonden op de A-28
TYNAARLO - Bij een aanrijding op de A-28 bij de oprit Tynaarlo raakten maandagmiddag vier personen gewond. Een invoegende personenauto veroorzaakte de aanrijding waarbij ook nog een vrachtauto en een busje betrokken waren. In verband met deze aanrijding werd het verkeer op de A-28 richting Groningen tussen 15.00 en 16.30 uur omgeleid via de N-34. De personenauto reed vanaf de invoegstrook de rijbaan van de A-28 op in de richting Groningen. Daarbij kreeg een vrachtauto geen voorrang. De bestuurder van de vrachtauto week nog uit naar links maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrachtauto botste op de personenauto en op een busje. De twee vrouwelijke inzittenden van de personenauto raakten gewond evenals de beide inzittenden van het busje. De vrachtautochauffeur bleef ongedeerd. De vier gewonden werden met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Verdere gegevens van de betrokkenen zijn nog niet bekend en worden meegenomen in de berichten van dinsdagmorgen.