Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom, 22 juli 2002

Datum: 22/7/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

Communicatie

Postbus 64
· Midden en West Brabant
· District Bergen op Zoom
4600 AB Bergen op Zoom
Telefoon (0164) 22 59 24/25
Fax (0164) 22 59 19

Internet www.politiemwb.nl
Email district-bergenopzoom@politiemwb.nl
TEAM STEENBERGEN
Vernieling auto 1
Zaterdagnacht werd een personenauto die geparkeerd stond aan de Zuidwal in Steenbergen vernield. Van deze auto werd de rechterbuitenspiegel met zo veel kracht losgetrokken, dat zelfs het plaatwerk van de auto beschadigd werd.

Vernieling auto 2
Zondagnacht werd een auto, die geparkeerd stond op de Kaaistraat in Steenbergen, vernield. Vermoedelijk is de dader(s) over de auto heengelopen. Het resulteerde in ieder geval in gedeukt plaatwerk en scheuren in de voorruit. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal antiek karrewiel uit voortuin
In het afgelopen weekeinde werd uit de voortuin van een woning aan de Nieuwstad in Steenbergen een antiek karrewiel gestolen. Dit karrewiel zat gemonteerd in een raamwerk. Het karrewiel had een diameter van ongeveer 80 centimeter.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Spint in hennepplant leidt tot oprollen hennepkwekerij Door de politie werd zondagavond een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Meilustweg in Bergen op Zoom. De politie kreeg op bijzondere wijze kennis van deze kwekerij. Zij was namelijk getipt over het feit dat iemand restanten van hennep aan het dumpen was op het oude veilingterrein aan de Oude Moerstraatsebaan. De politie die ter plaatse ging trof 18 hennepplanten aan die daar in de grond waren geplant. Het kenteken van de dumper was door de tipgever genoteerd en leidde naar de woning aan de Meilustweg. In de woning werden nog eens 67 hennepplanten en 270 stekjes aangetroffen. De planten en alle bijbehorende attributen zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoner cq. eigenaar werd in zijn woning aangehouden. Nadat de verdachte was gehoord werd hij met een proces-verbaal heengezonden. Hij verklaarde dat er spint en vliegjes in de planten zat en dat hij het zonde vond om ze te vernietigen. Zodoende had hij ze voor de grap geplant op het oude veilingterrein.

TEAM HALDERBERGE
Fietser gewond bij aanrijding
Zondagavond omstreeks 20.45 uur raakte een man uit Zegge gewond bij een aanrijding.De man stak plotseling de Kralen in Oud gastel over en zag vermoedelijk een auto, bestuurd door 20-jarige man uit Bosschenhoofd over het hoofd. Hierdoor reed de 20-jarige man met zijn auto tegen de fietser waardoor deze ten val kwam. Hierbij raakte de fietser zodanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. In het ziekenhuis bleek de fietser een gebroken kaak te hebben. Na de aanrijding zag een 21-jarige bestuurder uit Oudenbosch de aanrijding over het hoofd en reed met zijn personenauto tegen de auto van de 20-jarige man uit Bosschenhoofd. De autos liepen aanzienlijke schade op.

Inbrekersgilde actief
Zondagnacht heeft er in Oudenbosch een vijftal woninginbraken plaatsgevonden. In drie gevallen bleef het slechts bij een poging. In de andere twee gevallen betrof het een volledige inbraak. De dader(s) verkregen de toegang middels de "Bulgaarse" methode, namelijk het afbreken van het cilinderslot. De poging heeft plaatsgevonden in een woning aan de Jasmijnlaan en de Beatrixlaan in Oudenbosch.Bij de inbraak aan de Bornhemweg is naast contant geld en een mobiele telefoon ook een personenauto, merk BMW 318i, kenteken TP-GR-36 ontvreemdt.

TEAM RUCPHEN
Vernieling auto
Door een inwoonster van St. Willebrord werd, bij de politie, aangifte gedaan van poging tot diefstal uit haar auto.Het afgelopen weekend heeft men de auto beschadigd toen de personenauto op de Gertrudisstraat te St Willebrord geparkeerd stond. Men heeft het rechter portierslot geforceerd en opengebroken. In de auto heeft men het stuur losgebroken. De dader(s) is vermoedelijke gestoord toen deze trachtte de auto weg te nemen. De schade wordt geschat op ongeveer 300 euro

Schade aan auto door slecht weer
Afgelopen zaterdag omstreeks 19.00uur reed een man uit St Willebrord met zijn auto over de Poppestraat in zijn woonplaats. Op dat mometn was het zeer slecht weer, het regende pijpestelen. Door de enorme hoeveelheid water raakte de riolering overbelast en kon het vele hemelwater niet verwerken. Hierdoor werd een putdeksel omhoog de grond uitgedrukt. De man reed vervolgens met zijn auto over de openstaande put, waardoor de auto een klapband kreeg. De wieldop van de auto raakte hierdoor beschadigd.

DISTRICTSRECHERCHE
Politie houdt verkrachter aan
Zaterdagnacht vond er in een woning in de wijk Oost in Bergen op Zoom een verkrachting plaats.Het slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Bergen op Zoom, werd midden in de nacht wakker van de deurbel. De vrouw, die dacht dat er bekenden aan de deur stonden, opende de voordeur, waarna zij werd vastgepakt door een man. De man duwde haar hardhandig naar binnen. In de woning werd de vrouw meerdere malen verkracht. Het slachtoffer belde de politie die onmiddellijk een onderzoek instelde naar de verdachte. De vrouw had namelijk aangegeven dat zij de man had herkend als zijnde iemand uit de buurt.De politie kon na onderzoek, diezelfde dag, een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aanhouden. De verdachte is inverzekering gesteld en heeft inmiddels een bekenende verklaring afgelegd. Hij zal dinsdag worden voorgeleid voor de Rechter-Commissaris. De politie stelt een nader onderzoek in.