Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 23-07-2002 Tweehonderd ingevorderde rijbewijzen
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

FLEVOLAND Het VerkeersTeam Flevoland heeft sinds 1 januari 2002 al tweehonderd rijbewijzen ingevorderd. Een 24-jarige automobilist uit Ermelo, die op de Vogelweg in Zeewolde op 131 km/h werd geklokt, maakte woensdagmorgen (17 juli) dit aantal vol.

Rijbewijzen worden ingevorderd bij snelheidsoverschrijdingen van meer dan 50 km/h. De meeste overtredingen werden geconstateerd met behulp van de videosurveillanceauto, alhoewel ook de inzet van de lasergun een bijdrage heeft geleverd. Het grootste deel van de overtreders werd betrapt op de Vogelweg, de Rietweg en de daartussen gelegen verbindingswegen. Dit zijn betrekkelijk rechte wegen die gebruikt worden als sluipwegen en zich lijken te lenen voor hoge snelheden. De geringe wegbreedte, de vele hobbels, de vele zijwegen en op de verbindingswegen het fietsverkeer, maken deze wegen echter tot gevaarlijke wegen. Als het mis gaat, zeker bij hoge snelheden, zijn de gevolgen vaak desastreus.

In 2001 heeft het VerkeersTeam, toen nog in oprichting, ruim 150 rijbewijzen ingevorderd. De videosurveillanceauto werd toen echter nog niet dagelijks ingezet en de surveillancestrategie is in de afgelopen maanden verbeterd.