Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.00 uur

Na proefrit niet meer terug

VEENENDAAL Maandagavond keerde en man niet meer terug naar de garage waar hij met een nieuwe auto een proefrit was gaan maken. Omstreeks 13.00 uur kwam de man bij het automobielbedrijf aan de Plesmanstraat. Na een babbeltje kreeg hij een auto mee voor een proefrit. De man keerde niet meer terug met de auto. Het signalement van de man luidt, Man blanke huidskleur, tussen de 40 en 48 jaar ongeveer 1.85 mtr. Lang, stevig postuur, kort donkerblond haar en droeg een bril.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontroles LEERSUM De politie heeft maandagmiddag op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal controleerde de politie 1301 voertuigen. Voor 45 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

RHENEN Op de Grebbeberg werd door de politie maandagmorgen gecontroleerd op snelheid. Tussen 09.45 en 12.00 uur werden 1329 voertuigen gecontroleerd. Op de Grebbeberg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Voor 149 bestuurder werd een bekeuring uitgeschreven De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

Inbreker worden gestoord

VEENENDAAL In een woning aan de Spaarne ontdekte een bewoner in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 juli dat er ingebroken werd in zijn woning.

Omstreeks 05.10 uur werd de bewoner wakker van gestommel in zijn woning. De man keek eerst naar buiten maar zag niets. Daarna hoorde hij iets vallen beneden in de woning. De man ging poolshoogte nemen en zag in de opening van de schuifpui een onbekende man staan.

Bij het zien van de bewoner sloeg de verdachte op de vlucht. Het signalement van de verdachte luidt, man ongeveer 1.75 mtr. lang. Hij was gekleed in een lange broek en vermoedelijk een t-shirt. In de snelheid kon de bewoner geen beter signalement geven.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze inbraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, tel.: 0900 88 44.