Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-07-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 09.30 uur

Aggressieve man

UTRECHT Tijdens de aanhouding van een 40-jarige Utrechter op de Hanoidreef raakte maandagmiddag om 17.00 uur een agent door het agressieve gedrag van de man in de problemen. De man die volgens omwonende kinderen had lastiggevallen werd door de politie op zijn gedrag aangesproken. Onmiddellijk begon de man de agenten te beledigen en te bedreigen. Toen de man werd aangehouden greep hij een agent bij de keel. Het lukte de agent, met behulp van een Engelse collega die op werkbezoek was, om uit de wurggreep van de man los te komen. Daarna kon de man, die behoorlijk agressief was, worden geboeid en werd hij ingesloten op het politiebureau. De agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag. Zij liep een paar blauwe plekken in de nek op.

Aanhouding jeugdige winkeldieven

UTRECHT Maandagmiddag om 16.30 uur werden in een winkel aan de Koldijksterraklaan drie 13-jarige jongens uit Utrecht aangehouden. Het drietal werd betrapt op een winkeldiefstal. Nadat het drietal werd aangesproken door de bedrijfsleider werden ze agressief en sloegen erop los.
De drie jeugdige winkeldieven werden naar het politiebureau gebracht en krijgen een proces-verbaal. Na een gesprek met de ouders mochten zij naar huis.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Twee Utrechtse jongens van 13 jaar werden maandagmiddag aangehouden nadat zij waren betrapt bij een inbraak in een woning aan de Minister Talmastraat. De bewoonster verdacht het tweetal van de inbraak nadat zij in de omgeving had gevraagd wie bij haar in de woning was geweest. In overleg met de ouders is het tweetal aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Het woninginbrakenteam heeft de zaak in onderzoek.

Oplichting

UTRECHT Maandagochtend rond 10.00 uur werd een 86-jarige bewoonster van t Goylaan slachtoffer van oplichting. Een man van ongeveer 50 a 55 jaar deed zich voor als medewerker van de Utrechtse Gasuni. Hij speldde zijn slachtoffer een verhaal op de mouw over het schoonmaken van de gaskachel. Nadat de man een paar ruitjes van de kachel had schoongemaakt rekende de vrouw een bedrag af van een paar honderd euro. Later ontdekte de vrouw dat er ook nog een gouden armband uit de woning was verdwenen.