HP lanceert nieuwe Evo-notebooks voor de zakelijke markt

AMSTELVEEN, 23 juli 2002 - Hewlett-Packard (HP) annonceert vandaag de Compaq Evo N610c en N410c notebook pc's voor de zakelijke markt. Deze modellen voldoen aan alle eisen op het gebied van betrouwbaarheid, beheersbaarheid en universele opties.

De specificaties van deze producten blijven gedurende meer dan negen maanden gelijk, om ondersteuning bij langlopende uitrolprojecten bij grote klanten te kunnen garanderen. Voor de Evo 'c'-klasse notebook pc's geldt een garantieperiode van drie jaar.

Compaq Evo Notebook N610c

Dit lichtgewicht notebook voor de zakelijke gebruiker biedt hoge prestaties en de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken via Wireless LAN of Bluetooth. De Compaq Evo Notebook N610c biedt een optimale balans tussen mobiliteit en technologie, voor gebruikers die zowel onderweg als op kantoor werken.

De Evo N610c heeft een 14,1-inch TFT beeldscherm en een gewicht vanaf 2,2 kg, is slechts 3,0 cm dik en maakt gebruik van de mobiele Intel Pentium 4-M processors. Verder beschikt dit type over de Compaq MultiPort oplossing, voor eenvoudige verbinding met draadloze technologieën, en de Compaq MultiBay. MultiBay opties zijn universele, onderling uitwisselbare Compaq opties. Met MultiBay opties kunnen gebruikers gemakkelijk een reeks verwisselbare opslagsystemen toepassen, waaronder DVD/CD-RW-drives, maar ook extra MultiBay Li-Ion accu of extra MultiBay vaste schijf. De Evo N610c is voorzien van USB 2.0, dat 40 maal zo snel is als USB 1.1 en volledig compatibel met de oudere standaard.

De Evo N610c biedt tevens krachtige grafische prestaties, dankzij de geïntegreerde ATI Mobility Radeon 7500 grafische controller met 32 MB DDR-SDRAM. Dit betekent dat deze notebooks gebruikt kunnen worden voor complexe 2D- en 3D-multimedia toepassingen.

Om de uitrol en het beheer van de Evo N610c te vereenvoudigen en de totale eigendomskosten (TCO) te verlagen, is deze notebook pc volledig compatibel met de bestaande Compaq Basic Port Replicator 2002 en de Advanced Port Replicator 2002. Beide docking oplossingen zijn kleiner dan de traditionele docking stations. De Advanced Port Replicator 2002 biedt tevens twee additionele MultiBays. De docking van de Evo N610c is dezelfde als de docking van de Evo N800c serie en daarmee een investeringsbescherming voor de klant.

De Evo N610c is verkrijgbaar vanaf EUR 2.759,-. (richtprijs excl btw)

Meer informatie over de Evo N610c is te vinden op www.compaq.nl/notebooks.

Compaq Evo Notebook N410c

De ultra lichtgewicht Compaq Evo N410c notebook is ontwikkeld voor de zakelijke gebruiker die altijd onderweg is en die een complete, lichtgewicht notebook zoekt. De Evo N410c is, met een gewicht van 1590 gram, een van de lichtste en dunste notebooks in zijn klasse. Standaard biedt de Evo N410c plaats voor twee accu's, terwijl nog twee extra MultiBay accu's geplaatst kunnen worden in de mobiele docking. Hiermee kan de notebook in totaal negen uur achter elkaar worden gebruikt.

De Evo N410c maakt gebruik van een mobiele Intel Pentium III-M processor en beschikt over Compaq MultiPort ,voor geïntegreerde draadloze technologie, USB 2.0 en een volwaardig toetsenbord.

Tot de opties behoort een mobiele docking, die twee MultiBay compartimenten biedt waarin de complete reeks aan optische-, accu- en opslag MultiBay modules van Compaq geplaatst kan worden. De mobiele docking ondersteunt tevens LAN-connectiviteit, volledige replicatie van alle aansluitingen en beveiligingsmogelijkheden.

De Evo N410c is verkrijgbaar vanaf EUR 2395,- (richtprijs excl btw).

Meer informatie over de Evo N410c is te vinden op www.compaq.nl/notebooks

Over HP

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa EUR 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen. Meer informatie kunt u vinden op http://www.hp.nl

Contactpersonen voor de redactie:
Jeanette de Wilde 030 283 32 37
Jos Baltes Harkema 020 547 71 55