Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.45 u) Dinsdag, 23 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; diefstal
Afgelopen maandagmorgen, omstreeks 10.15 uur kreeg de politie van alerte getuigen een melding van een diefstal vanuit een raam van een onderwijsinstelling aan de Looiersgracht in Maastricht. Bleek dat een onbekende man, half hangend in een raam van de onderwijsinstelling, een beurs met geld en enkele bankpasjes uit die ruimte had gestolen. Met die buit is de dief er vervolgens mee vandoor gegaan. Een 29-jarige man uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan terzake de diefstal. De politie heeft later die dag op de Prins Bisschopsingel een 46-jarige man uit Maastricht aangehouden die voldeed aan het door de alerte getuige opgegeven signalement. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; in kraag gevat
Een 23-jarige man uit Bitburg (D) ontdekte afgelopen maandagnamiddag toen hij terugkwam bij zijn op de Maagdendries geparkeerde auto dat er iemand in zijn auto zat. Vermoedelijk omdat die auto-inbreker zich betrapt wist, sprong hij uit de auto en zette het op een lopen. De Duitser bedacht zich niet lang en rende de autokraker achterna. De Duitser rende sneller en wist de autokraker al snel in de kraag te vatten. Bleek dat de autokraker, een 20-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats de autoradio/cd-speler en een gsm uit de auto had gestolen. De gestolen spullen gaf hij meteen terug aan de Duitser. De gewaarschuwde en inmiddels gearriveerde politie heeft de autokraker aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte (heeft de autokraak bekend).

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen maandagnamiddag vond op de Cannerweg in Maastricht een aanrijding plaats (alleen blikschade). Een 57-jarige autobestuurster uit Maastricht was met haar auto tegen een andere auto gebotst. Bleek dat de vrouw onder invloed haar auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Maastrichtse ruim vijfmaal zoveel alcohol in haar bloed had (tussen de 2,8 en 2,9 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de vrouw en maakt proces-verbaal tegen haar op.

Eijsden; van de weg geraakt
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 14.15 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de autosnelweg A-2, ter hoogte van de afrit Eijsden. Bleek dat een 28-jarige automobilist uit Chenee (B) met zijn auto door nog onbekende oorzaak van de weg was geraakt en in een weiland was beland. Daarbij raakten de automobilist en een mede-inzittende vrouw gewond. Zij werden per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De Belgische automobilist had een arm geheel open en de mede-inzittende vrouw had een gebroken c.q. zwaar gekneusde voet. De beschadigde auto moest worden afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Valkenburg; caravan-brand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 03.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Stoepertweg in Valkenburg a/d Geul. Bleek een uitslaande brand in een caravan en in een materialen/opslagschuurtje op een camping. De brandweer heeft de branden geblust en gaf omstreeks 04.10 uur het sein brand meester. Er zijn totaal drie tourcaravans en een opslagschuurtje verbrand. De tourcaravans waren op het moment van de branden niet bewoond / was er niemand aanwezig. De oorzaak van de caravanbrand is niet bekend en de politie sluit brandstichting niet uit. De politie stelt een nader onderzoek in.