Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-07-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 10.45 u) Dinsdag, 23 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; dodelijke aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 14.30 uur vond op de Imstenradeweg in Heerlen een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Heerlen, met daarin een mede-inzittende 21-jarige man uit Heerlen, botste met zijn auto tegen een vrachtauto, bestuurd door een 44-jarige man, eveneens uit Heerlen. Die was met zijn vrachtauto doende met het vanaf de Imstenraderweg oprijden van de oprit van de N281. Bij de aanrijding raakten de beide inzittenden van de personenauto gewond en werden per ambulances overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. In de loop van de maandagmiddag is de in de personenauto mede-inzittende 21-jarige Heerlenaar in het Atriumziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken en is overleden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdag nacht op de Stationstraat in Heerlen van een 27-jarige vrouw zonder vaste woon/verblijfplaats, bleek dat de vrouw gesignaleerd stond voor nog openstaande boetes van totaal ruim Euro 440,--. Omdat de vrouw die niet kon of wilde betalen werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze werd in afwachting van danwel de onmiddellijke betaling van de openstaande of het ondergaan van de vervangende hechtenis van 10 dagen ingesloten.

Brunssum; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdag nacht kreeg de politie een melding dat op de Prins Bernhardstraat in Brunssum iemand in een geparkeerde autos aan het inbreken was. Bleek dat in enkele geparkeerde autos was ingebroken en dat uit een paar autos de autoradio was gestolen. Ook op de Handelstraat bleek in geparkeerde autos te zijn ingebroken. De politie die in de omgeving op onderzoek uitging trof er in de omgeving een 21-jarige jongeman uit Hoensbroek die bij nader onderzoek gereedschap en een autoradio bij zich had. Die werden voor nader onderzoek in beslag genomen. De autoradio bleek bij nader onderzoek afkomstig van een van de autokraken. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; diefstal bestelbus
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht zijn onbekenden een bedrijfsterrein aan de Tunnelweg in Kerkrade binnengedrongen en hebben een bedrijfs-bestelbus (met open laadbak) en ruim zestig rollen bitumen gestolen. Bij de gestolen bestelbus gaat het om een witte Mitsubishi Canter (kentekennummer VX-FF-60) met de bedrijfsnaam/tekst op deuren en laadbak. De politie stelt een nader onderzoek in.