Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Man mishandeld

HOUTEN Op maandag 22 juli deed een jongen aangifte van een mishandeling die in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 juli was gepleegd.

Tussen 02.00 uur en 02.30 uur liep een 17-jarige jongen op De Poort. Hij zag dat een jongen tegen een bord van het benzinestation aanschopte en sprak hem daarop aan. Terwijl hij met de jongen sprak en hem een hand gaf, voelde hij dat hij van achteren een klap tegen de zijkant van zijn hoofd kreeg. Daardoor zakte hij in elkaar en verloor kort het bewustzijn. Vervolgens werd hij overeind geholpen door een bekende van hem. Het slachtoffer heeft geen idee wie hem heeft neergeslagen. Door de klap liep hij een blauw en opgezwollen oog op.

Daar zich op het moment van de mishandeling meerdere jongeren in de buurt waren, roept de politie getuigen op contact op te nemen met de politie van district Lekstroom, bureau Houten op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser valt

NIEUWEGEIN Op maandag 22 juli is een fietser gewond geraakt na te zijn gevallen.

Rond 15.40 uur fietste een 66-jarige man uit Nieuwegein over de Batauweg, komende uit de richting van het Muntplein en gaande in de richting van Nieuwegein-zuid. Voor hem fietste een 61-jarige vrouw uit Hoogeveen. Bij het inhalen van de 61-jarige vrouw raakte de 66-jarige man met zijn stuur het stuur van de vrouw. Daardoor kwam hij ten val en liep verwondingen aan zijn hoofd en rechterhand op.

De man is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegien gebracht en mocht na behandeling naar huis.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op maandag 22 juli heeft de politie op de Noord IJsseldijk tussen 16.25 uur en 17.35 uur een snelheidscontrole gehouden.

Negentien bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u. Een bestuurder met wel erg veel haast, reed met een snelheid van 103 km/u. Tevens werd een automobilist bekeurd voor het inhalen in strijd met het inhaalverbod.

Vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN Op maandag 22 juli zijn twee jongens voor het plegen van vernielingen aangehouden.

Rond 19.00 uur zag een getuige dat drie jongens op een bouwterrein aan de Boomgaard stenen gooiden naar een wals. Daardoor werden enkele ruiten van de wals vernield. De getuige belde de politie. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen het drietal lopen. Bij het zien van de politie, gingen zij er vandoor. De politiemensen slaagden erin twee van hen aan te houden.

De jongens, 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt en naar de derde verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Insluipers aangehouden
NIEUWEGEIN Op maandag 22 juli zijn twee insluipers in een kantoorgebouw aangehouden.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat zich in een gebouw aan de Marconibaan twee insluipers bevonden. Daar niet bekend was waar zij zich precies in het gebouw bevonden, werd door de politie de omgeving van het gebouw afgezet. Vervolgens konden de twee verdachten in het gebouw worden aangehouden. Daarbij verzetten beide verdachten zich hevig. Twee politiemensen liepen lichte verwondingen op.

Eén verdachte was 18 jaar en afkomstig uit Amsterdam, de andere verdachte weigerde tot op heden zijn personalia op te geven. De mannen bleken twee beamers te hebben gestolen. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

Zwaar onder invloed
NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 02.55 uur was een politieman onderweg naar huis. Op de Laagravenseweg zag hij een automobilist rijden. Gezien het rijgedrag van de automobilist, schatte de politieman in dat de man behoorlijk onder invloed verkeerde. De politieman gaf dit telefonisch aan de politiemeldkamer door.

Ter plaatse gestuurde politiemensen controleerden de bestuurder. De man, 49 jaar oud en afkomstig uit Baarn, bleek inderdaad beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 2,4 promille, bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.