Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 22 juli 2002, district Oosterhout

Datum: 22/7/2002
Auteur: Bedrijfsbureau Oosterhout

Team Dongen
Inbraak/vernieling woning
DONGEN: Daders zijn op onbekende wijze het pand Hoge Heijninge, aan de Dr. Willem Dreeslaan binnengekomen. Bij de toegangsdeur zijn verschillende lichtsensoren onklaar gemaakt. In de hal hebben ze lampen eruit gehaald. Vervolgens in de inpandige zijn diverse lichtsensoren onklaar gemaakt. Het feit is vermoedelijk gepleegd in de nacht van 22 juli 2002.

Vernieling tuinafrastering
DONGEN: Een bewoner van de Prinses Marijkestraat deed aangifte van vernieling.
Zijn poort, 2 deuren en een gedeelte van het rolluik waren bestreken met een soort afbijtmiddel. Hierdoor liet de verf los.

Teams Werkendam Woudrichem
Vernieling aan Ouderensteunpunt
NIEUWENDIJK: De beheerder deed aangifte van vernieling van de hemelwaterafvoer van het ouderensteunpunt. Op zondag 21 juli 2002 werd met geweld de regenpijp van de muur getrokken (vermoedelijk vroeg in de avond). Ook zijn er het afgelopen weekend diverse meldingen van baldadig gedrag geweest. Dit bestond uit belletje trekken bij de senioren en het gooien van kluiten tegen de ruiten.

Diefstal auto
WERKENDAM: Op 22 juli 2002 omstreeks 05.00 uur kreeg de politie de melding dat er een auto was gestolen uit de Havenstraat te Werkendam. Het gaat om een VW Golf met het kenteken 61-DG-KN.

Team Loon op Zand:
Geweldpleger aangehouden
KAATSHEUVEL: Zondagmiddag 21 juli 2002 arresteerde de politie een 19-jarige inwoner van Breda.Terwijl hij in de wachtrij stond bij een attractie in de Efteling kreeg hij ruzie. Er volgde een woordenwisseling waarbij hij een 15 jarige inwoner van Waalwijk enkele klappen gaf. De verdachte is na verhoor op het politiebureau in vrijheid gesteld en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Team Geertruidenberg-Drimmelen
Diefstal uit vrachtauto
TERHEIJDEN: In de nacht van 22 juli is er ingebroken in een vrachtauto. De truck stond geparkeerd aan de Zeggelaan te Terheijden. Uit de vrachtauto verdween een hoeveelheid flessen met vloeibaar wasmiddel.

Team Oosterhout:
Bedrijfsinbraak te Oosterhout
OOSTERHOUT: Twee bedrijven in Oosterhout kregen ongewenst bezoek. In een bedrijf gelegen aan de Meerstoel te Oosterhout is op zondagavond 21 juli ingebroken. Nadat men een ruit had vernield werden enkele dekbedovertrekken weggenomen. Ook is er ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Bredaseweg te Oosterhout. Nadat men ook hier een ruit had geforceerd kon men in het bedrijf komen. Uit het bedrijf verdwenen diverse elektrische gereedschappen. De politie heeft beide zaken in onderzoek.