Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 23/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Motorrijder komt ten val

TILBURG Gistermorgen rond tien voor tien kwam aan de Burgemeester Bechtweg een 36-jarige man uit Waalwijk met zijn motor ten val. Getuigen die achter de motorrijder reden zagen plotseling een rookpluim bij de achterband van de motor, waarna de bestuurder kwam te vallen. De Waalwijker werd voor nader onderzoek door de GGD naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht.

Oplichter actief in Goirle

GOIRLE Bij de politie van team Leijdal hebben twee inwoners van Goirle melding gemaakt dat zij door een nette uitziende man, die gelet op de naam die hij achter laat, van Turkse afkomst is, zijn opgelicht. Een Goirlenaar die aan de Burgemeester Philipsenstraat woont heeft de man 100 euro gegeven. Een tweede Goirlenaar, die aan de Wittendijk woont, leende de man 250 euro. Dat is afgelopen zaterdagmiddag gebeurd. In beide gevallen vertelde de oplichter dat hij zonder benzine was komen te staan en in het geval aan de Wittendijk bleek de man ook nog stukken aan zijn auto te hebben.

De politie adviseert mensen die door onbekenden worden benaderd in verband met autopech of andere smoesjes, direct de deur te wijzen en niet op hun zielige verhalen in te gaan. Vaak zal het vragen naar een legitimatiebewijs voor de oplichter al voldoende om hem van de deur te krijgen. Kan of wil de man zich niet legitimeren dan moet het voor de potentiële slachtoffers einde oefening zijn en moet de deur van de woning weer snel potdicht en is een snel telefoontje naar de politie op zijn plaats.

Winkeldiefstal

TILBURG Gistermiddag, even voor twee uur heeft de politie aan het Lieve Vrouweplein in Tilburg een 28-jarige Tilburgse man aangehouden. Die had in een supermarkt een flesje fruitdrank leeggedronken zonder te betalen.

Inbreker aangehouden

TILBURG Gisteravond om kwart voor zeven hebben agenten in een woning aan de Wassenaerlaan een 21-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. Rond vijf voor halfzeven kreeg de politie een telefoontje dat buurtbewoners hadden gezien dat de inbreker een raam van een woning, waarvan de bewoners met vakante zijn, vernielde en naar binnenklom. Als de politie terplaatse komt en een onderzoek in de woning instelt vinden ze de inbreker op de zolder van de woning. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Niet alle roze spelletjes vindt het publiek leuk

TILBURG Gisteravond, even voor vijf voor zeven, hebben agenten op de kermis aan de Heuvelring een 38-jarige man uit Beuningen aangehouden. De man liep met een roze dildo te pronken die hij in zijn drankje stopte en daarna opzichtig aflikte. Het overigens tolerante publiek stoorde zich zichtbaar aan dit gedrag, waarop agenten de man hebben aangehouden terzake het schenden van de eerbaarheid. De dildo werd door de politie inbeslag genomen en met een boete van 300 euro kon de man weer naar huis.

Vals briefje van 10 euro

TILBURG - Een pantomimespeler kreeg gisteravond aan de Heuvel een vals briefje van 10 euro cadeau. De 52-jarige man wilde van dit bedrag een hapje gaan eten maar toen werd ontdekt dat het om een vals eurobiljet ging. Het eurobiljet is inbeslaggenomen.

Vandaal aangehouden

TILBURG Vannacht om tien voor twee hebben agenten aan het NS Plein een 35-jarige Tilburger aangehouden. Zonder dat daartoe enige aanleiding was vernielde de man de fiets van een 20-jarige plaatsgenoot. Met een dagvaarding op zak mocht de vandaal weer naar huis.

Beroofd

TILBURG Een 25-jarige man uit Bussum, werd vannacht rond tien over drie in de Lange Nieuwstraat beroofd van 20 euro. De man uit Bussum liep samen met een vriend over de Lange Nieuwstraat en wordt dan belaagd door een drietal nog onbekende mannen. Die eisen geld van de man en omdat hij zich behoorlijk bedreigd voelde gaf hij 20 euro aan zijn belagers.

Kermisganger vernielt slagboom

TILBURG Een dronken man uit Roosendaal (24) werd vannacht, even voor vier uur, aan de Spoorlaan door beveiligingspersoneel betrapt bij de vernieling van een slagboom bij een kantoorgebouw aan de Spoorlaan. Met een geldboete van 200 euro mocht de Roosendaler weer naar huis.

Tilburgers aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG Op het kermisterrein aan de Heuvelring hebben agenten vannacht om tien over vier twee mannen uit deze stad aangehouden. De mannen zijn 18 jaar oud en zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Rond vier uur mishandelden zij, samen met nog enkele onbekende mannen, een 21-jarige Tilburger. Op aanwijzing van het slachtoffer konden de twee Tilburgers worden aangehouden.

Tilburger aangehouden

TILBURG - Vannacht om tien voor vijf hebben agenten aan de Schubertstraat een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling en poging tot doodslag van zijn 31-jarige Tilburgse vriendin. Het stelletje was gisteren naar de Tilburgse kermis geweest, waarna de 31-jarige vrouw rond halféén alleen naar huis gaat. Als haar vriend rond twee uur vannacht thuis komt is hij agressief en slaat hij zijn vriendin met de gebalde vuist tegen het gezicht en op het achterhoofd. Ook drukt hij de keel van de vrouw dicht. In de keuken pakt de man een mes en maakt hiermee stekende bewegingen naar de vrouw toe. Die weet dit af te weren maar raakt daarbij aan haar hand gewond. Via 1-1-2 weet de vrouw de politie te alarmeren die snel terplaatse is en de man inrekent.

Aanhouding in verband met diefstal mobieltje

TILBURG - Vannacht om tien voor vijf hebben agenten aan de Spoorlaan een nog onbekende man aangehouden. Die werd op heterdaad aangehouden in verband met de diefstal van een mobiele telefoon van een 17-jarige Oisterwijker. De Oisterwijker liep met twee vrienden over de Spoorlaan toen zij door de nog onbekende man werden lastig gevallen.

Op het moment dat de Oisterwijker in een taxi stapt ziet de onbekende man kans het mobieltje van de man uit zijn hand te rukken en er mee van tussen te gaan. Samen met zijn vrienden weten ze de man aan te houden en aan de politie over te dragen.